2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas statusu varētu mainīt uz tehnikumu

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas statusu varētu mainīt uz tehnikumu

Jēkabpils Agrobiznesa koledža no nākamā gada tiks reorganizēta par Jēkabpils Tehnoloģiju tehnikumu, izriet no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotā rīkojuma projekta, kas nodots saskaņošanai.

Izskatot koledžas īstenotās izglītības programmas, IZM konstatējusi, ka tā patlaban pamatā īsteno profesionālās vidējās izglītības programmas, kas atbilst tehnikumu darbības mērķiem.

Koledža arī īsteno tālākizglītības programmu un vairākas profesionālās pilnveides izglītības programmas. Vienlaikus īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmu skaits ir nepietiekams. Ministrija vērš uzmanību uz iespējamu risku, ka koledža nevarēs izpildīt tai Profesionālās izglītības likumā noteikto kritēriju attiecībā uz īsā cikla profesionālās izglītības programmu īstenošanu.

Šādus riskus esot saskatījusi arī koledžas padome, kura izteikusi atbalstu koledžas pārveidei par tehnikumu "kā spēcīgu profesionālās vidējās izglītības iestādi".

Koledžā 2023./2024.akadēmiskā gada rudens semestrī turpina tie 15 studenti, kuri studiju programmu absolvēs līdz šā gada 31.decembrim. Lai nodrošinātu koledžā studējošo tiesības iegūt augstāko izglītību, studiju tālākās iespējas atbilstošās studiju programmās nodrošinās Rēzeknes Tehnoloģu akadēmija. 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru