2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Mākslas skolā atklāta 30 gadu jubilejas izstāde “Pašportrets”. Aicina uz absolventu salidojumu (FOTO)

Jēkabpils Mākslas skolā atklāta 30 gadu jubilejai veltīta izstāde « Pašportrets », kurā skatāmi gan pedagogu, gan audzēkņu darbi.

Izstādes atklāšanā skolas kolektīvs pulcējās pirmā stāva foajē, kur skatāmi pedagogu pašportreti. Savukārt skolas otrā stāva izstāžu zālē aplūkojami audzēkņu darbi dažādās tehnikās. Skolas direktiors Ziedonis Bārbals atklāšanā sacīja, ka jubilejas izstādes ideja pieder skolotājai un skolas metodiķei Mētrai Daumei.

«Jēkabpils Mākslas skola visu šo 2023./2024. mācību gadu svin savu 30. jubileju. Katrai no daudzajām Latvijas mākslas skolām ir savs neatkārtojams raksturs, to veido atrašanās vieta, vēsture, iedzīvotāji, kultūra, pilsētas ainava un saimnieki, mākslas skolas direktors, pedagogi un skolas darbinieki. Kāda ir skola, ko Jēkabpils, Zasas, Aknīstes un Atašienes audzēkņi sauc par savējo? To atklāj gan mācību rezultāti, konkursu uzvarētāji, gan to audzēkņu skaits, kas turpina izglītoties mākslā. Bet visam pāri ir savstarpējās attiecības, radoša vide, draugi, kuriem izkratīt sirdi un kopā izaugt mākslas pasaku namiņā, informējot par izstādi sacīja skolas pedagoģe Ruta Štelmahere. 

Viņa atzīmē, ka Jēkabpils pilsēta un novads Mākslas skolu pamana tieši izstādēs. Vēl vasarā pilsētā bija iespēja aplūkot skolas absolventu noslēguma darbu izstādi, taču šobrīd laiks jaunai -  jubilejas ekspozīcijai. 

Atklājot izstādi Mētra Daume sacīja, ka skolas jubilejas izstādei audzēkņi sāka gatavoties pagājušā mācību gadā, dažādos mācību priekšmetos strādājot pie vienotas tēmas – pašportreta. Zīmēšanas, gleznošanas, kompozīcijas, veidošanas, tekstilmākslas un mākslas valodas pamatu priekšmetos bērni un jaunieši attēloja sevi – gan portretiskā tiešumā, gan, runājot simbolu un tēlu valodā. Izstādei pašportretus gatavoja arī pedagogi. Viņa uzsvēra, ka audzēkņu un pedagogu kopīgais veikums radījis sava veida pašas Mākslas skolas pašportretu, atspoguļojot prasmes, izdomu, savu redzējumu un zināšanas. 

Izstāde skatāma no 5. oktobra līdz 30. novembrim Jēkabpils Mākslas skolas telpās Dambja ielā 19, vēlāk tā tiks eksponēta Jēkabpils Tautas namā.

Jēkabpils Mākslas skolas absolventu salidojums

Bijušie audzēkņi un pedagogi laipni gaidīti 28. oktobrī plkst. 16.00 Jēkabpils Mākslas skolā. Lūgums paziņot līdz 15.10. par ierašanos, sazinoties ar savu audzinātāju vai skolotāju Rutu (t. 26499256). Notiks koncerts, kopīgas darbnīcas, atrakcijas, dalīšanās atmiņās, nesteidzīga tējas baudīšana un sarunas. Aicinājums līdzi ņemt cienastu.

Atstājiet komentāru