2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils “Lupilu” čempionātā mazā Viktorija aizrāpo līdz uzvarai (FOTO)

Jēkabpils pilsētas svētku laikā notikušajā “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionātā noskaidroti ātrākie Sēlijas un Latgales rāpojošie mazuļi. Gandrīz 4 metrus garajā trasē labāko rezultātu uzrādīja 12 mēnešus vecā Viktorija no Daugavpils (4,40 sekundes), bet 2. vietā ierāpoja 12 mēnešus Dominiks no Jēkabpils (5,16 sekundes). 3. vietā ierindojās 11 mēnešus vecais Adrians no Jēkabpils ar rezultātu 5,38 sekundes, informē Lidl Latvijā pārstāvis Ingars Rudzītis.

Spītējot karstajam laikam, “Lupilu” rāpošanas čempionātā Kena parkā savas prasmes pārbaudīja un nepilnus 4 metru garo distanci pieveica 34 mazuļi no Jēkabpils, Daugavpils, Madonas, Aizkraukles un citiem novadiem. Jauno rāpotāju vecums svārstījās no 6 līdz 12 mēnešiem. Katrs enerģiskais rāpotājs neatkarīgi no uzrādītā rezultāta par drosmi un apņēmību saņēma gardu veicināšanas balvu.

Mazajiem uzvarētājiem bija sarūpētas īpašas pārsteiguma balvas no čempionāta rīkotāja “Lidl Latvija”, savukārt vecāki saņēma “Lidl” dāvanu karti 30 eiro vērtībā. 
Uzvarētājas Viktorijas mamma Svetlana no Daugavpils teica: “Meitiņai ļoti patīk rāpot, tādēļ sagatavoties čempionātam bija viegli. Šajā vasarā ir norāpotas arī daudz garas distances, tādēļ 4 metru distance bija viegli pieveicama!

Otrās vietas ieguvēja Dominika mamma Mārīte no Jēkabpils atklāja: “Šī distance bija kā radīta mums, jo arī ikdienā Dominiks ļoti ātri rāpo. Nezinu, kā viņš to ir iepraktizējis, bet tas liek domāt, ka šīs nebūs pēdējās sacensības viņa dzīvē.”

Pasākuma apmeklētāji neslēpa prieku par šādu iespēju jautri pavadīt laiku, turklāt daudziem mazulīšiem šī bija pirmā iespēja izmēģināt spēkus īstās sacensībās. “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāts arī piesaistīja daudzu garāmgājēju uzmanību, ļaujot tiem aizrautīgi just līdzi mazajiem sportistiem. 

Jēkabpils mazuļi noslēdza šī gada vasaras “Lupilu” rāpošanas čempionātus, kas sākās Jelgavā, turpinājās Valmierā un Ventspilī.

Atstājiet komentāru