2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils novada reliģiskajām organizācijām sadala 45 000 eiro

Jēkabpils novada reliģiskajām organizācijām sadala 45 000 eiro

Jēkabpils novada pašvaldība atbalstā reliģiskajām organizācijām nolēmusi sadalīt 45 000 eiro, liecina pašvaldības sēdes lēmums.

No Tradicionālo konfesiju konsultatīvās komisijas līdzekļiem piešķirtā atbalsta lielākās summas saņems Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzes. Sēlpils draudzei piešķirti 17 202 eiro Sēlpils baznīcas torņa atjaunošanas darbiem, Viesītes draudzei - 4908 eiro trīs skursteņu aprīkošanai ar iekšējo čaulu, krāšņu nomaiņai un četru logu nomaiņai sakristejā, bet Dignājas draudzei - 2900 eiro baznīcas sakristejas priekštelpas remontam. Savukārt Jēkabpils vecticībnieku draudzei piešķirtie 2999 eiro paredzēti Jēkabpils Vecticībnieku lūgšanu nama bojātās koka ārsienas atjaunošanai.

Mazākas summas piešķirtas vēl apmēram 30 dažādu konfesiju draudzēm.

Kultūras mantojuma saglabāšana ir gan konkrēto objektu īpašnieku pienākums, gan valsts, pašvaldības un tautas interesēs, lēmumu sniegt finansiālu atbalstu pamato pašvaldībā. Saglabājot un atjaunojot nozīmīgus kultūras mantojuma objektus, vienlaikus tiek uzlabota uzņēmējdarbības vide pilsētā kopumā un pozitīvs iespaids uz tūrisma infrastruktūras un kultūras sfēras attīstību.

Jēkabpils novads apvieno līdzšinējos Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils Salas un Viesītes novadus un Jēkabpils pilsētu. Novadu veido trīs pilsētas: Aknīste, Jēkabpils un Viesīte un 22 pagasti: Aknīstes, Asares, Gārsenes pagasti, Ābeļu, Dignājas, Dunavas, Kalna, Leimaņu, Rubenes un Zasas pagasti, Atašienes, Krustpils, Kūku, Mežāres, Variešu un Vīpes pagasti, Salas un Sēlijas pagasti un Elkšņu, Rites, Saukas un Viesītes pagasti.

Pēc platības Jēkabpils novads ir ceturtā lielākā Latvijas pašvaldība, pēc iedzīvotāju skaita - desmitā lielākā.

Atstājiet komentāru