2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils novada bibliotekāri tiekas ar publicistu Ēriku Hānbergu un mākslas zinātnieci Edvardu Šmiti (FOTO)

Jēkabpils novada Galvenajā bibliotēkā šonedēļ notika publisko un skolu bibliotēku darbinieku sanāksme, kurā tika pārrunātas aktualitātes bibliotēku darbā, kā arī sumināta ilggadējā Saukas bibliotēkas vadītāja Velta Lāce 70 gadu dzīves jubilejā un pārtraucot aktīvās darba gaitas, informē Jēkabpils novada Galvenās bibliotēkas direktore Zinaīda Rabša.

Dienas gaitā bibliotekāriem bija iespēja iegādāties grāmatas no izdevēja bez tirdzniecības uzcenojuma, iepērkoties apgāda «Jumava» grāmatu galdā. Izdevējs bija atbraucis ne tikai ar jaunākajām grāmatām, bet arī atvedis uz tikšanos ar bibliotekāriem tautā zināmu un cienītu publicistu Ēriku Hānbergu un mākslas zinātnieci Edvardu Šmiti.

Ērikam Hānbergam apgādā «Jumava» šogad iznākusi grāmata «Trīs tejkarotes cukura», kas ir publicistisks stāsts, fotogrāfiju un dokumentu apkopojums par cukura ceļu jeb ražošanu Latvijā un Latvijas cukurfabrikām.

«Grāmatas sākumierosa – atmiņu uzjundīšanas saiets Dienvidkurzemes novada Otaņķos. Mani ieinteresēja atskats: “Mūsu laivas, ar kurām veda cukurbietes Liepājas fabrikai, iesala Bārtas upes ledū”. Apjautu, ka jāsapulcina vienuviet būtiskumi, ārī paša pieredzējumi, par saldo sakņu ēru, par valstisko lepošanos pasaulē ar veikumu: LATVIJAS CUKURS! No milzonīgā publikāciju klāsta avīzēs un žurnālos izvēlējos visstāstošākās, arī kuriozākās epizodes. Fotogrāfiju, gleznu un plakātu reprodukcijas uzskatāmi paspilgtina notiekošo visos cukurbiešu audzēšanas reģionos,» tā Ēriks Hānbergs raksta grāmatas anotācijā. 

«Trīs tejkarotes cukura» ir pieejama lasītājiem gan Jēkabpils novada galvenajā bibliotēkā, gan citās novada bibliotēkās, viens grāmatas eksemplārs tika uzdāvāts arī Jēkabpils vēstures muzejam.

Bibliotekāru diena noslēdzās ar informāciju par mūžizglītības programmām un iespēju izglītoties Jēkabpils Agrobiznesa koledžā, ar kurām iepazīstināja JAK direktora vietnieces Ingrīda Veipa un Ināra Upeniece.

Foto : Jēkabpils novada Galvenā bibliotēka

Komentāri (0-1/1)

  • Skats no malas
    18.03.2023 12:27
    Pieņemšanās treknumā liecina, ka bibliotēka ir ērta darba vieta, kurai nodokļu maksātāji nodrošina labu algu!!!

Atstājiet komentāru