2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Svētdien Krustpils luterāņu draudze ar vairākiem pasākumiem, atzīmēs pastāvēšanas 404. gadskārtu

Svētdien Krustpils luterāņu draudze ar vairākiem pasākumiem, atzīmēs pastāvēšanas 404. gadskārtu

Krustpils luterāņu draudzei šogad aprit 404. gadi, kopš tā ir minēta vēsturiskajās liecībās, informē draudzes mācītājs Ēvalds Bērziņš.

Svētdien, 31. jūlijā Baznīcas dienu iesāks ar svētku dievkalpojumu pulksten 11.00 dievkalpojumu vadīs Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe. Bīskaps dievkalpojumā iesvētīs prāvesta amatā draudzes mācītāju Ēvaldu Bērziņu, kuru Sēlpils iecirkņa sapulce ievēlēja par prāvestu 21. maijā. 

Pēc dievkalpojuma ap pulksten 13.00 paredzēta tikšanās ar Pāvilu Brūveru, pazīstamu Baznīcas un sabiedrisko darbinieku, bīskapu emeritus, kurš joprojam kalpo kā mācītājs Latvijas draudzēs, un savā laikā daudz darījis nacionālās atmodas labā. Būs iespēja iegādāties viņa nesen iznākušo grāmatu “Visaugstākā patvērumā”. Sarunu ar ar Pāvilu Brūveru vadīs Renāte Lenša.

Pēc tam, pulksten 15.00 klasiskās mūzikas ģilde “Euterpe” aicina uz vokālās mūzikas koncertu baznīcā ciklā “Miera eņģelis”. Koncertā piedalīsies ukraiņu mecosoprāns, Kijivas filharmonijas soliste Anna Labut (Анна Лабуть), baritons Nauris Indzeris un pianiste Helēna Laukmane, kuru šajā koncertā būs iespēja dzirdēt arī kā ērģelnieci. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Pēc koncerta, pulksten 16.00 notiks sadraudzības pasākums baznīcas dārzā, saistībā ar Krustpils luterāņu draudzes 404. gadskārtu.

Atstājiet komentāru