2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpilī, Akmeņu ielā, visticamāk, tīši aizdedzināts urbanizētās mākslas vides objekts (FOTO)


Svētku priekšvakarā Jēkabpilī, Akmeņu ielā izcēlās ugunsgrēks urbanizētajā mākslas vides objektā, ko veido Arnis Zarinka un Raimonds Vindulis. Šajā vietā ir norisinājušies vairāki pasākumi un ik pa laikam tiek atjaunotas urbanizētās  mākslas instalācijas. Nesen šeit tika izveidota telpa, kur varētu pulcēties jaunieši, kurā, visticamāk, tīšas dedzināšanas rezultātā arī izcēlās ugunsgrēks. 

Radio1.lv sazinājās ar vides obejkta veidotāju Arni Zarinku un lūdza komentēt notikušo.

“Mēs tur ierīkojām tādu kā teātri, kā mazu estrādi. Sākotnēji viss bija ļoti jauki, nāca jaunieši, bija doma, ka jaunieši te var atnākt, apsēsties, pavadīt laiku. Grāmatās salikām, ko var palasīt, ar laiku sāka nākt arī tie, kas te alkoholu lietoja. Tāpēc bija jau doma slēgt šo telpu ciet, atstājot telpu instalācijām, kuras var vērot no ārpuses. Dažādām mini izstādēm, to nepaspējām. Jau iepriekš, sestdien, kad gāju garām, uz galda bija grāmata aizdedzināta, neviena cilvēka nebija, es grāmatu nodzēsu un paņēmu līdzi. Tad sekoja ugunsgrēks un tā sakrita, ka manis nebija uz vietas. Bija aizdedzināts dīvāns, dega paralons, skats laikam bija iespaidīgs. Telpa izdega, to mēs jau izkopām, iztīrijām, ielikām jaunu instalāciju – Lācīti. Telpu aiztaisījām ciet, logam priekšā vakar uzlikām režģi,” stāsta Arnis Zarinka.

Viņš piebilst, ka turpinās šajā vietā attīstīt urbanizetās mākslas vidi. Zaudējumu neesot lieli, telpa, kurā bija ugunsgrēks ir no dzelzs un izdega tās aprīkojums, bet karstums bijis liels, jo līdzās jau sēta sākusi degt, ja šeit būtu ēkas vai kāds objekts, kas viegli uzliesmo, tad sekas varēja būt dramatiskas. Šajā gadījumā ar māksliniecisku pieeju defekts esot pārvērsts efektā. 

VUGD sniegtā informācija liecina, ka otrdienas vakarā ugunsdzēsēji saukti uz Akmeņu ielu, kur 5 m2 platībā degušas sadzīves mēbeles.

Foto: Akmeņu iela/ Facebook/Daiga Kalniņa un Radio1.lv arhīvs
Attēlos: Mākslinieciskās vides objekts, pasākumi Akmeņu ielā

Atstājiet komentāru