2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Agrobiznesa koledža īsteno Erasmus+ skolu apmaiņas projektu “Climate Justice” (FOTO)

Jēkabpils Agrobiznesa koledža sadarbībā ar partneriem no Turcijas, Spānijas, Portugāles un Itālijas īsteno Erasmus+ skolu apmaiņas projektu “Climate Justice” (Klimata taisnīgums).

Projekta devīze ir "Nemainiet klimatu, mainiet savus patēriņa ieradumus!"

Projekta mērķis ir izzināt patēriņa ieradumu ietekmi uz vidi un klimata pārmaiņām, pamanīt bezatbildīgu attieksmi, iegūt izpratni par vidi un samazināt kaitējumu, ko 
viņi nodara, to nezinot, kā arī veikt apzinātu patērētāju uzvedību savās ikdienas darbībās.

No 22. līdz 26. novembrim Jēkabpils Agrobiznesa koledžas un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas struktūrvienības Barkavā 5 audzēkņi un 3 pedagogi devās mobilitātē uz Turciju, Eskešahiri, lai piedalītos projekta darbnīcā “Water and climate change” (Ūdens un klimata pārmaiņas).

Darbnīcas ietvaros audzēkņi un pedagogi piedalījās dažādās aktivitātēs. Pirmajā dienā tika prezentēta valsts, pilsēta, skola, kā arī ūdens resursi un ūdens izmantošanas kultūra Latvijā. Otrajā dienā tika organizētas prezentācijas vairākos tematos par to kā dažādi faktori ietekmē ūdens resursus pasaulē. Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi pārstāvēja tēmu “Ūdens izmantošanu lauksaimniecībā”.

Darbnīcas ietvaros jaunieši piedalījās akadēmiskajās debatēs par tēmu “Ilgtspējīga lauksaimniecība samazina ūdens patēriņu”, esot opozīcijā un mēģinot atspēkot šo apgalvojumu. 

Gatavojoties projekta darbnīcai un darbnīcas ietvaros tika veidotas animācijas un gatavoti materiāli projekta e-grāmatas izveidošanai. 

Esot Turijā, projekta dalībniekiem bija iespēja apmeklēt dažādus muzejus, piemēram, Vaska muzeju, Koka muzeju, apmeklēja stikla pūšanas darbnīcu un stikla muzeju u.c.  Tika apmeklēti arī tūrisma oblekti, tādi kā Odunpazari vecpilsēta, pilsēta Bursa, Goliazi pilsētiņa, kura ir iekļauta UNESCO sarakstā, Uluabat ezers un skaistais Sezovas parks. 

Audzēkņi dzīvoja viesģimenēs, iepazītot turku kultūru un viesmīlību. Šīs nedēļas laikā tika piedzīvotas lieliskas emocijas, iegūta jauna pierede un starptautiski draugi! 

Projekta ietvaros šajā mācību gadā ir plānotas projekta mobilitātes Spānijā, Itālijā, kā arī uzņemsim sadarbības partnerus arī pie mums, Jēkabpils Agrobiznesa koledžā!
Erasmus+ dod lielisku iespēju ne tikai jauniešiem, bet arī pedagogiem pilnveidot savas prasmes un kompetences.

Agrita Landzāne,
Jēkabpils Agrobiznesa koledža

Atstājiet komentāru