2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Attālināto mācību laikā Jēkabpils novadā skolēniem piešķirs pabalstu ēdināšanai

Attālināto mācību laikā Jēkabpils novadā skolēniem piešķirs pabalstu ēdināšanai

Attālināto mācību laikā Jēkabpils novadā skolēniem tiks piešķirts pabalsts ēdināšanas izdevumu segšanai, lēmusi novada dome.

Pirmsskolas audzēkņiem un 1.-12.klašu skolēniem, kas izglītojas pašvaldības izglītības iestādēs un ir no daudzbērnu, trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes, pabalsts būs 1,42 eiro par katru attālināto mācību dienu. Šo pabalstu var saņemt par periodu no 1.septembra līdz 31.decembrim, ja skolēnam noteikta mājas karantīna, kā arī ja izglītības iestādē vai klasē noteikta karantīna vai attālinātais mācību process.

Lai atbalstu saņemtu, izglītojamā likumiskajam pārstāvim vai pilngadīgam izglītojamajam jāiesniedz iesniegums Jēkabpils novada Sociālajā dienestā. Atbalsts tiks ieskaitīts norādītajā bankas kontā.

Savukārt pārējie 1.-9.klašu skolēni un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi atbalstu varēs saņemt par laiku no 1.novembra līdz ārkārtējās situācijas beigām, ja noteikta mājas karantīna, kā arī, ja izglītības iestādē vai klasē noteikta karantīna vai attālinātais mācību process. Arī šajā gadījumā pabalst būs 1,42 eiro par katru attālināto mācību dienu.

Šo audzēkņu vecākiem jāiesniedz iesniegums attiecīgajā izglītības iestādē.

"Turpmāk atbalsts par ēdināšanu skolēniem attālināto mācību laikā visā novadā tiks sniegts finansiāla atbalsta veidā. Esam izvērtējuši dažādas iespējas un secinājuši, ka šis būtu visērtākais veids vecākiem, īpaši tiem, kas dzīvo ārpus Jēkabpils, kam dāvanu karšu atprečošana konkrētos veikalos varētu radīt zināmas neērtības," komentē domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZS).

Viņš atzīst, ka datu apkopošana un atbalsta izmaksa par katru audzēkni prasīs lielu pašvaldības resursu, bet pašvaldība prioritāri fokusējas uz vecāku ērtībām apgrūtinošajā attālināto mācību procesā.

"Un ļoti ceram, ka šie līdzekļi tiks izmantoti tikai tam paredzētajam mērķim," aicina Ragainis.

Atstājiet komentāru