2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Amatniecības centrs “Māzers”  aicina uz aušanas nodarbībām

Amatniecības centrs “Māzers” aicina uz aušanas nodarbībām

Vīpes amatniecības centrs “Māzers” jaunajā mācību gadā aicina uz aušanas nodarbībām piektdienās. Nodarbībās pasniedzējas Maijas Kulakovas vadībā aicināti gan aušanas lietpratēji, gan pilnīgi iesācēji jebkurā vecumā, informē Vīpes amatniecības centra “Māzers” pārstāvis Jānis Dzimtais.


Nodarbību laikā iesācējiem būs iespēja iepazīties ar aušanas pamatiem – dzijas izvēli un aprēķināšanu, velku ievilkšanu stellēs, nītīšanu un citas lietas.  Dalībniekiem iespējams aust lupatu deķus, kas būs pa spēkam jebkuram iesācējam, vai uzreiz ķerties pie nopietnākiem darbiem, aužot plecu lakatu vai rakstainus brunčus.

Tāpat piektdienās laipni gaidīti arī aušanas lietpratēji un esošie centra dalībnieki, lai papildinātu savas zināšanas un saņemtu padomus no pasniedzējas Maijas Kulakovas. Amatniecības centrā iespējams saņemt arī konsultācijas Krustpils etnogrāfiskā tērpa darināšanā un valkāšanā.

Nodarbības notiek piektdienās Vīpes amatniecības centrā “Māzers”. Adrese: "Vālodzīte", Vīpes pagasts, Jēkabpils novads, LV-5238. Dalības bez maksas. Plašāka informācija pa tālruni 26611297 vai e-pastā inese.bramane@jekabpils.lv

Atstājiet komentāru