2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils novadā deviņās skolās 29 klases mācās un trīs bērnudārzos četras grupas strādā attālināti

Jēkabpils novadā deviņās skolās 29 klases mācās un trīs bērnudārzos četras grupas strādā attālināti

Jēkabpils novadā patlaban attālināti mācās un strādā deviņu skolu 29 klases un trīs bērnudārzu četras grupiņas, kur audzēkņiem vai pedagogiem atklāta saslimšana ar Covid-19. 

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis sacīja, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta un attālināti mācās klases no Jēkabpils 2.vidusskolas, Jēkabpils 3.vidusskolas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Krustpils pamatskolas, Zasas vidusskolas, Aknīstes vidusskolas, Atašienes vidusskolas, Biržu un Antūžu pamatskolām. 

No šīs nedēļas, saskaņā ar jaunākajiem testēšanas rezultātiem, karantīn’devušās un attālināti mācīsies sešas klases no iepriekš minētajām skolām. Savukārt no šīs nedēļas deviņas klases, kas iepriekš bija karantīnā ir atgriezušās pie klātienes mācībām.

Joprojām karantīnā ir bērnudārzu grupiņas no pirmsskolas izglītības iestādēm Jēkabpilī – “Zvaigznīte” un “Bērziņš”. No šīs nedēļas karantīnā devusies arī viena Viesītes bērnudārza “Zīlīte” grupiņa.

Juris Līcis sacīja, ka ir vakcinējušies 75 % izglītības iestāžu darbinieku. Augstāks vakcinācijas procents esot skolu pedagogu un darbinieku vidū, ievērojami zemāks bērnudārzu pedagogu un darbinieku vidū. Taču esot pozitīvi izņēmumi, kad atsevišķās pirmsskolas izglītības iestādēs ir vakcinējies gandrīz viss kolektīvs.

Jautāts vai izglītības iestādēs vērojamas ķildas, pārmetumi un nesaprašanās starp vakcinētajiem un nevakcinētajiem, viņš atzina, ka šādi pārmetumi bija vērojami mācību gada sākumā. Patlaban ir izveidojies testēšanas ritms un apgūta kārtība kā notiek mācības un savstarpējie pārmetumi ir mazinājušies.

Juris Līcis arī sacīja, ka no nākamās nedēļas skolēnu un skolas darbinieku testēšanā sāksies jauna kārtība, kad tests tiks veikts reizi divās nedēļās.

Komentāri (0-2/2)

  • Ttt
    20.09.2021 18:22
    Paldies antivakseriem par sačakarēto rudeni.
  • Veltiņa
    20.09.2021 18:10
    Jācer, ka nebūs tā, ka visus skolēnus aizdzen mācīties mājās...

Atstājiet komentāru