2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils novadā šobrīd attālināti mācās jau 23 klases

Jēkabpils novadā šobrīd attālināti mācās jau 23 klases

Jēkabpils novadā šobrīd attālināti mācās 23 klases, informē Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis. 

Viņš stāstīja, ka novadā ir skolas, kur visās klasēs mācības tiek nodrošinātas klātienē. Taču atklāto Covid-19 gadījumu dēļ attālināti pašlaik mācās 23 klases visā novadā.

Visvairāk šādu klašu - pa sešām - ir Jēkabpils 2.vidusskolā un Zasas vidusskolā. Pārējās skolās ir viena vai divas klases, kas mācās attālināti. Tāpat ir trīs pirmsskolas izglītības grupas, kas mācās mājās. Individuālā karantīna noteikta arī astoņiem skolēniem.

Līcis skaidroja, ka paralēli nodrošināt klātienes un neklātienes mācības vienai klasei neļauj pedagogu kapacitāte. Turklāt vakcinācijas aptvere skolēnu vidū ir zema, tāpēc klātienē varētu mācīties vien neliela daļa klases, pārējiem dodoties karantīnā un mācoties attālināti.

Jau ziņots, ka līdz 10.septembrim karantīna un attālinātas mācības bija noteiktas sešās skolās: Biržu pamatskola, Sūnu pamatskola, Aknīstes vidusskola, Jēkabpils 2.vidusskola, Jēkabpils 3.vidusskola, Krustpils pamatskola. Tāpat arī attālinātas mācības noteiktas vairākām Jēkabpils Agrobiznesa koledžas klasēm, jo audzēkņiem konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Atstājiet komentāru