2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs iesniegs pretenziju par firmas MFD neizdarībām skolēnu testēšanā

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs iesniegs pretenziju par firmas MFD neizdarībām skolēnu testēšanā

Jēkabpils novada domes  Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas sēdē Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis informēja, ka skolēnu testēšanā problēmas sagādā sadarbība ar MFD veselības grupu.

Firma testu mēģenes nenogādā katrā skolā, bet gan atved un atstāj Izglītības pārvaldē, lai skolas brauc un paņem šos testus. Turklāt piegāde ir nepieņemamos laikos, piemēram, šīsnedēļas testēšanai mēģenes tika atvestas Izglītības pārvaldei trešdien dienā un tika saņemta informācija, ka testēšana jāveic ceturtdien no rīta, jo divos dienā firmas pārstāvis ieradīsies pēc testiem. Juris Līcis sacīja, ka līdz ceturtdienas rītam ne visām attālajām novada skolām bija iespēja testus paņemt, un veikt testēšanu. Turklāt tie atbilstoši prasībām nav individualizēti, proti uz testu stobriņiem nav uzlīmēti attiecīgās skolas skolēnu svītru kodi un tas  laboratorijas vietā jāveic pedagogiem, kas prasa laiku un milzu darbu papildu tiešajiem pienākumiem. Turklāt ir bijis arī bēdīgi kuriozs gadījums, kad MFD kurjeri pagājušajā piektdienā vienkārši aizmirsa paņemt Zasas vidusskolas skolēnu testus un 1.septembrī skolā testēšanu nācās veikt atkārtoti. 

Juris Līcis sacīja, ka iesniegs pretenziju Veselības ministrijai un MFD par šīs firmas nespēju tikt galā ar savu darbu.  

Jau ziņots, ka skolēnu testēšana līdz šī gada beigām izmaksās valstij 12 miljonus eiro un tos saņems divas firmas, kas veic šo darbu – BIOR un MFD. Par BIOR darbu līdz šim sūdzības nav saņemtas. 

Jēkabpils novada domes  Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas sēdē tika apstiprināts lēmumu projekts “Par kārtību Jēkabpils novada izglītības iestādēs 2021./2022.mācību gadā”. Šo lēmuma projektu 2.septembrī apstiprināja arī Jēkabpils novada domes ārkārtas sēdē.
Juris Līcis skaidroja, ka šis lēmuma projekts paredz kārtību kā rīkojas katra skola, ja tiek konstatēta saslimšana ar Covid-19. 

“Lai mācības notiktu attālināti, saņemot informāciju no firmām, kuras veic testēšanu, izglītības iestādes vadītājs var pieņemt lēmumu par attālināta mācību procesa organizēšanu. Nākošais solis, pieņemot šo lēmumu, viņš informē pašvaldības izpilddirektoru, informē izglītības pārvaldi. Izglītības pārvalde apkopo informāciju par visām izglītības iestādēm, kur mācības notiek attālināti un katru pirmdienu ziņo Izglītības kvalitātes valsts dienestam par skolēnu skaitu, kuri atrodas attālinātā mācību procesā. Pamatprincipi kārtībā ir aprakstīti un to nosaka katra izglītības iestāde, ar šo kārtību iepazīstinot skolēnu vecākus, ievietojot informāciju izglītības iestādes mājas lapās un centralizēti šo kārtību nosūta Izglītības pārvaldei, kas savukārt apkopo visu izglītības iestāžu izstrādātās kārtības un ievieto šo informāciju Jēkabpils novada mājaslapā.”

Komentāri (0-3/3)

  • Diana
    04.09.2021 18:04
    Kā tad. Pats rakstīs. Uzgrūdīs padotajiem.
  • Nukse
    03.09.2021 21:20
    Jā, citur nenododot testus esot atnākusi pat atbilde, testi mētājušies kabinetos. Tas tiešām ir nenopietni.
  • Urā
    03.09.2021 14:11
    Urā, vismaz vien gudrs cilvēks.
    Tā tiešām ir ņirgāšanās,nenopietnība un naudas grābšana. Atbildības nekādas.

Atstājiet komentāru