2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī Lieldienās pilsētas ielās dosies busiņš, iedzīvotāji aicināti "Izcilpot pa zaķa pēdām" un piedalīties spēlē "Lieldienu slēpnis"

Jēkabpilī Lieldienās pilsētas ielās dosies busiņš, iedzīvotāji aicināti "Izcilpot pa zaķa pēdām" un piedalīties spēlē "Lieldienu slēpnis"

Šogad, sagaidot Lieldienas epidemioloģiskās situācijas dēļ Jēkabpilī netiks rīkoti publiski pasākumi, taču jēkabpiliešiem kopā ar ģimenēm vai individuāli būs iespēja dodoties pastaigā vai braucienā pa pilsētu vērot Lieldienu dekorācijas dažādās vietās, kā arī iesaistīties atraktīvās spēlēs "Izcilpo pa zaķa pēdām"un "Lieldienu slēpnis", informē Jēkabpils kultūras pārvalde.

JĒKABPILS IELĀS DOSIES LIELDIENU BUSIŅŠ

Aiz loga spīd saule, putni dzied savas skanīgās dziesmas, pakalnos un lejās dīgst zaļa zāle, un tas nozīmē, ka pavasaris ir klāt. Lieldienas asociējas ar kaut ko gaišu, labu un brīnumainu. Tie ir vieni no senākajiem svētkiem, ko mīl, gaida un svin, ievērojot tradīcijas. 

Šogad aicinām svētkus pavadīt savās mājsaimniecībās. Kamēr jūs būsiet mājās, mēs dosimies pie jums! 4. aprīļa dienā no plkst. 10.00 līdz pat plkst. 15.00 pilsētas ielās dosies Lieldienu zaķis kopā ar Lāci, kurš modies no ziemas miega. Abi puķainā transportlīdzeklī līdzi vedīs krāsainas olas un iepriecinās ikvienu jēkabpilieti. Meža dzīvniekiem palīdzēs Jēkabpils bērnu radītie varoņi – Sēlis un Jēce. Aicinām mūs gaidīt uz balkoniem, pie logiem – tā, lai arī atrodamies attālināti, tomēr esam kopā un lai prāts top priecīgāks.

Savukārt 6. aprīlī Lieldienu busiņš kopā ar Zaķi un citiem pasaku tēliem dosies ciemos pie Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādēm. Mazajiem jēkabpiliešiem būs iespēja piedzīvot svētkus un sastapties ar pavasari, tiekoties ar tēliem un vērojot tos caur bērnudārza logiem.
 
PILSĒTA LIELDIENU ROTĀ

Jau marta beigās pilsētā būs redzamas Lieldienu dekorācijas. Uz afišu stendiem būs iespēja apskatīties vēsturiskus Lieldienu apsveikumus un Jēkabpils Bērnu un Jauniešu centra radošā konkursa dalībnieku darbus. Uz aicinājumu iesūtīt darbus svētku tematikā atsaucās 400 pilsētas bērni un jaunieši! Kā arī, īsi pirms svētkiem tiks izdekorēta Kena parka estrāde, kurā paviesojoties, varēs piedzīvot pavasarīgas sajūtas. 

LIELDIENU SPĒLE “IZCILPO PA ZAĶA PĒDĀM”

Uzvelciet ērtus apavus, nodrošinieties ar siltu tēju termosā, ņemiet pie rokas savus mīļos un izcilpojiet Jēkabpili, dodoties pastaigā pa Lieldienu zaķa pēdām.  No 1. līdz 5. aprīlim piedalies spēlē un dažādās vietās pilsētvidē atrodi 20 krāsainos zaķus - Ūsiņu, Punci, Ķirsi, Lolu, Melleni un citus! Izpildi uzdevumus, kurus atradīsi uz katra no zaķiem, un iesūti atbildes mums. No tiem, kas veiksmīgi un pareizi būs atrisinājuši visus 20 uzdevumus, Krustpils kultūras nama komanda 6. aprīlī izlozēs trīs laimīgos, kuri savā īpašumā iegūs saldas pārsteiguma balvas.

Kur atrast aizpildāmās uzdevumu lapas? Tāpat kā trīs labas lietas pasakās, arī uzdevumu lapas var atrast trīs dažādos veidos un izvēlēties sev ērtāko:

●    Sameklē uzdevumu lapu kādā no šīm vietām, kur tās atradīsi piestiprinātas pie zaķiem, - Kena parkā, Mežaparkā, Krustpils brīvdabas estrādē, pie Jēkabpils Tautas nama, pie Krustpils kultūras nama. Aizpildi uzdevumus, uzraksti  savu kontaktinformāciju, nofotografē uzdevumu lapu un foto iesūti vita.artjomenko@krustpilskn.lv; 
●    Noskenē QR kodu, kas atrodas pie jebkura no 20 zaķiem, un izpildi uzdevumus tiešsaistē - https://docs.google.com/forms/d/1CYmZBMrfIDillQD7mp2AileB6glU6xugXUIMenS9kE8/edit;
●    Lejuplādē uzdevumu lapu, izprintē to pats  un izpildi uzdevumus! Uzraksti savu kontaktinformāciju. Nofotografētas uzdevumu lapas iesūti uz e-pastu vita.artjomenko@krustpilskn.lv. 

Uzdevumu lapu lejuplādē šeit - https://failiem.lv/u/ey69wa2u2

Lai veicas kaulējoties! Lai mums ikvienam un visiem kopā silts, saulains, cerībām pilns un priecīgs šis pavasaris!

LIELDIENU SLĒPNIS

Šajās Lieldienās, 4. aprīlī, visas dienas garumā Jēkabpils Galvenā bibliotēka aicina piedalīties Lieldienu slēpņa spēlē. Jēkabpils Galvenā bibliotēka aicina meklēt pilsētā paslēptās saldās Lieldienu olas. Vairāk par vietām, kurās tās varēs atrast, uzzināsi 4. aprīļa rītā. Meklē karti ar informāciju, kas tiks publicēta JGB un JKP sociālo tīklu profilos un mājas lapās www.jgb.lv, www.jkp.lv. 

Foto ar atrasto olu un vietu, kur to atradi,  nosūti lietotnē WhatsApp uz tel.nr. 29642338. Kā arī, ja esi lietotnes Facebook lietotājs, dalies ar fotogrāfiju, liekot atsauci @Jēkabpils Galvenā bibliotēka un mirkļbirku #Lieldienslēpnis!

Komentāri (0-1/1)

  • Zita
    27.03.2021 21:14
    Cik skaisti tie zaķi pie Krustpils kultūras nama un Mežaparkā

Atstājiet komentāru