2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Vēstures muzeja ekspozīcija par Jēkabpils pilsētas vēsturi iegūst atzinību

11. decembrī tika aizvadīts Latvijas tūrisma forums, kurā nozares pārstāvji atskatījās uz aizvadīto gadu un iezīmēja mērķus nākošajam gadam. Tiešsaistes pasākumu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un tajā tika apbalvoti arī konkursa “Jaunais tūrisma produkts 2020” uzvarētāji un labākie studentu zinātniski pētniecisko darbu autori tūrisma nozarē, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils Vēstures muzeja Vecākā klientu apkalpošanas speciāliste Ilva Grigjane.

Konkursa žūrijas komisijas atzinību ieguva Jēkabpils Vēstures muzejs ar produktu “Jēkabpils pilsētas vēstures ekspozīcija”. Jaunās ekspozīcijas telpas izvietotas abpus gaitenim, uz kura grīdas projicējas ūdens. Dizaineru iecere bija parādīt pilsētas savdabību, atspoguļojot gan labā, gan kreisā Daugavas krastā esošo pilsētas daļu vēsturi. Muzeja viesiem tiek piedāvātas septiņas jaunizveidotas pastāvīgās ekspozīcijas – “Krustpils. Jēkabpils. Daugava”, "Vecticībnieki Jēkabpilī", "Izgatavots Jēkabpilī 19.-20. gadsimtā", "Cīņas par brīvību 20. gadsimtā", "Mēs lepojamies", "Senvēsture", "Strūves ģeodēziskā loka punkts Jēkabpils".  

Ekspozīcija apmeklētājiem tika atvērta no jūlija vidus līdz oktobra beigām, uzņemot aptuveni 12 tūkstošus lielu un mazu interesentu. Par godu Jēkabpils pilsētas 350. un Jēkabpils Vēstures muzeja 100. jubilejai, no 16. jūnija līdz 12. jūlijam jēkabpiliešiem un viesiem tika dāvināta iespēja bez maksas apmeklēt jauno pilsētas vēstures ekspozīciju. Šajā īsajā laika periodā to apskatījuši un novērtējuši bija teju pieci tūkstoši apmeklētāju. Krustpils pils top par vizuāli un informatīvi piesaistošu tūrisma objektu ikvienam interesentam. Turpinoties remontdarbiem Krustpils pils A korpusā un rūpējoties par apmeklētāju drošību, jaunā ekspozīcija apmeklētājiem uz laiku ir slēgta. Cerot uz drīzu ekspozīcijas atvēršanu apmeklētājiem, iesakām sekot līdzi jaunākajai informācijai www.jekabpilsmuzejs.lv .

Atstājiet komentāru