2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils bibliotēkas, ievērojot noteiktos ierobežojumus, turpina darbu

Jēkabpils bibliotēkas, ievērojot noteiktos ierobežojumus, turpina darbu

Pieaugot Covid-19 saslimšanas intensitātei Latvijā, no 9.novembra līdz 6.decembrim valdība izsludinājusi ārkārtējo situāciju valstī, nosakot jaunus Covid-19 ierobežojumus kultūras nozarē infekcijas izplatības ierobežošanai. Ievērojot noteiktos ierobežojumus - bibliotēkas darbu turpina, informē Jēkabpils kultūras pārvalde.

JĒKABPILS GALVENĀ BIBLIOTĒKĀ

Apmeklētājiem no 13 gadu vecuma izmantojot bibliotēkas pakalpojumus, obligāti jālieto sejas aizsarglīdzekļi: aizsargmaska vai sejas vairogs. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ieteicams lietot sejas aizsargu.

Maksimālais lasītāju un datorlietotāju uzturēšanās laiks bibliotēkā – 30 min izmantojot datorus lietišķām vajadzībām, skolēni un studenti (uzradot apliecību) mācību nolūkos bibliotēkā varēs uzturēties līdz 2 stundām, ievērojot 2 metru distanci.

Vienlaikus bibliotēkā var uzturēties Pieaugušo lasītāju apkalpošanas nodaļā (2.stāvā) – 7, Bērnu literatūras nodaļā (3.stāvā)  - 7  apmeklētāji, ievērojot divu metru distanci.

Lasītavas krājumu un periodiku uz vietas var lasīt, ja lietotājam ir sejas aizsegs (sejas maska vai vairogs) un ir veikta roku apstrāde ar dezinfekcijas līdzekli.
Uz laiku tiks pārtraukta klātienes pasākumu organizēšana.

Bibliotēkas datori paredzēti tikai noteiktu darbu veikšanai (mācībām, e-pastu sūtīšana, sludinājumu caurlūkošana, rēķinu izdruka norēķiniem utml.), nevis izklaidei. Lai ievērotu drošu attālumu, darbam būs pieejami divi datori bibliotēkas Pieaugušo lasītāju apkalpošanas nodaļā (2. stāvā) un divi datori Bērnu literatūras nodaļā (3. stāvā), jāievēro 30 min uzturēšanās laiks bibliotēkā un jādezinficē rokas, ieteicama iepriekšēja pierakstīšanās datora lietošanai.

Lai izvairītos no drūzmēšanās un liekas uzkavēšanās bibliotēkā, aicinām grāmatas rezervēt jau iepriekš elektroniskajā katalogā, kas pieejams www.jgb.lv vai pa telefonu Lasītāju apkalpošanas nodaļa 29642338, 65232588 e-pasts lan@jgb.lv . Bērnu literatūras nodaļa 29642339, 65221303, e-pasts berni@jgb.lv.

 Bibliotēkas patur tiesības neapkalpot un lūgt atstāt bibliotēkas telpas apmeklētājus bez maskām vai sejas vairogiem un ar elpošanas ceļu slimību pazīmēm. Tāpat arī bibliotēka lūdz ievērot klepošanas un šķaudīšanas higiēnu, aizliekot priekšā elkoni.

Lasītāju apkalpošana nosacījumi: ienākot bibliotēkā, lasītājs uzliek masku, aizsietu maisiņu ar izlasītajām grāmatām/žurnāliem ievieto tam paredzētajā kastē karantīnai. Pēc tam dezinficē rokas un var doties lasītāju apkalpošanas zālē izvēlēties jaunu lasāmvielu, ievērojot divu metru distanci, pulcēšanās nav atļauta.
Cilvēkiem ar augstu saslimšanas risku, iepriekš telefoniski vienojoties, grāmatas piegādāsim mājās.

Lai pasargātu cits citu no inficēšanās, bibliotēka ievēros sanitārās drošības noteikumus, darbinieki nodrošināti ar individuālās aizsardzības līdzekļiem. Notiks regulāra telpu, virsmu, inventāra un grāmatu dezinfekcija, kā arī regulāra telpu vēdināšana, atverot logus. Nodotās grāmatas tiks ievietotas 3 diennakšu ilgā karantīnā pirms atkārtotas ievietošanas fondā. Pie ieejas klientu apkalpošanas zālē būs izvietoti roku dezinfekcijas līdzekļi apmeklētājiem.

Lasītājus, ja jūtas slikti, lūdz, nenākt uz bibliotēku, sargāt sevi un citus! Aicina sekot līdzi jaunumiem bibliotēkas tīmekļvietnē www.jgb.lv un sociālajos tīklos Facebook , Draugiem.lv un Instagram. 

Atbilstoši jaunajām sanitārā protokola prasībām var tikt izdarītas izmaiņas, par ko bibliotēkas lietotāji tiks informēti internetvidē un bibliotēkā.

                                                                                       JĒKABPILS PILSĒTAS BIBLIOTĒKĀ

Piesardzības nolūkos bibliotēkā ir ieviesti dažādi ierobežojumi, kas var mainīties atkarībā no situācijas.

Pakalpojumu saņemšana tiek organizēta, atbilstoši MK noteikumiem, nodrošinot apmeklētāju un darbinieku drošību.
Bibliotēkas neapkalpo apmeklētājus ar elpošanas ceļu slimību pazīmēm.

Lai neveidotos drūzma un tiktu ievērota 2 metru distance, bibliotēkas darbinieki var lūgt atnākt vēlāk vai gaidīt ārpus bibliotēkas telpām, ievērojot 2 metru distanci.

Bibliotēkā vari saņemt sekojošus pakalpojumus:
Grāmatu un žurnālu abonements
Ierobežojumi: vienlaikus abonementā varēs atrasties 4 apmeklētāji, tāpēc pakalpojums saņemams rindas kārtībā
Uzturēšanās ilgums: līdz 20 minūtes
Pakalpojuma saņemšanas kartība:
atnestos izdevumus apmeklētājs novieto norādītajā vietā, no kurienes tie tiek ievietoti karantīnā;
lai izvairītos no drūzmēšanās un liekas uzkavēšanās bibliotēkā, aicinām grāmatas un žurnālus izvēlēties iepriekš:
rezervējot ELEKTRONISKAJĀ KATALOGĀ
rakstot uz e-pastu - jpb.abon@zednet.lv
piesakot pa telefonu - 20046578, 65231448
ja izdevumi nav rezervēti iepriekš, pēc atnesto izdevumu nodošanas, piekļuve grāmatu un žurnālu krājumam atļauta tikai pēc roku dezinfekcijas.
Saņemot pakalpojumu - jālieto sejas maska!

Interneta un periodikas lasītavas pakalpojumi

Piekļuve jaunākajiem preses izdevumiem lasīšanai lasītavā, datortehnikai ar interneta pieslēgumu, printēšana, skenēšana, kopēšana, laminēšana, iesiešana, konsultācijas
Ierobežojumi: pieejamas 2 darba vietas darbam ar datoru un 2 darba vietas pie galdiem.
Darba ilgums: līdz 30 minūtes.

Pakalpojuma saņemšanas kartība:

pirms datora lietošanas jānomazgā un jādezinficē rokas, jābūt sejas maskai;
pirms jaunākās preses lasīšanas jānomazgā un jādezinficē rokas, jābūt sejas maskai;
vēlams iepriekš rezervēt laiku darbam lasītavā, rakstot uz e-pastu jpb.intern@zednet.lv vai pa telefonu 20046578, 65231448.
Mācību un nozaru literatūras lasītavas pakalpojumi
Piekļuve krājumam, konsultācijas
Ierobežojumi: pieejama 1 darba vietas darbam ar datoru un 1 darba vieta pie galda ar vai bez personālā datora.
Uzturēšanās ilgums: līdz 3 stundām.

Pakalpojuma saņemšanas kartība:
pirms darba uzsākšanas lasītavā jānomazgā un jādezinficē rokas, jābūt sejas maskai;
vēlams iepriekš rezervēt laiku darbam lasītavā, rakstot uz e-pastu jpb.abon@zednet.lv vai pa telefonu 20046578, 65231448.

Pakalpojumi bērniem un jauniešiem

Grāmatu un žurnālu abonements, datortehnikas un interneta izmantošana, printēšana, skenēšana, kopēšana, laminēšana.
Ierobežojumi: vienlaikus, ievērojot 2 metru distanci, abonementā var uzturēties ne vairāk kā 6 apmeklētāji, lasītavā 2, datorlasītavā 3 apmeklētāji.
Uzturēšanās ilgums: līdz 20 minūtēm, darba laiks datorlasītavā mācību  vajadzībām līdz 3 stundām.

Pakalpojuma saņemšanas kartība:

pirms darba uzsākšanas lasītavā un datorlasītavā  jādezinficē rokas, jālieto sejas maska;
abonementā atnestos izdevumus apmeklētājs novieto norādītajā vietā, no kurienes tie tiek ievietoti karantīnā. Piekļuve grāmatu un žurnālu krājumam atļauta tikai pēc roku atkārtotas dezinfekcijas.

Saņemot pakalpojumu - jālieto sejas maska!

Bērnu literatūras nodaļa  nerīko pasākumus ar apmeklētāju pulcēšanos un liegta darbošanās spēļu istabā.


Foto: No arhīva

Atstājiet komentāru