2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Skolēnu brīvlaikā notiks orientēšanās spēle “Eiropa manā pilsētā”

Skolēnu brīvlaikā notiks orientēšanās spēle “Eiropa manā pilsētā”

No 19. līdz 26. oktobrim, aicinot iepazīt Eiropas Savienības (ES) labos darbus savā apkārtnē, 11 Latvijas pilsētās notiks orientēšanās spēle “Eiropa manā pilsētā”. Laikā, kad nav iespējams doties ceļojumos ārpus Latvijas, Finanšu ministrija rosina labāk iepazīt Latviju un savu pilsētu, piedaloties orientēšanās spēlē “Eiropa manā pilsētā” un Cēsīs, Gulbenē, Madonā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī un Valmierā iepazīstoties ar objektiem, kas tapuši ar ES finansējuma atbalstu, portāla radio1.lv redakciju informēja Komunikācijas departamenta vecākā eksperte.

“Tieši vai pastarpināti no ES fondu finansējuma ir ieguvis ikviens Latvijas iedzīvotājs. Šis ir izaicinājumu pilns laiks, kad braucienos ārpus Latvijas nav iespējams doties. Tāpēc aicinām brīvo laiku pavadīt lietderīgi, kopā ar draugiem vai ģimeni iepazīstoties, kādā veidā Eiropas fondu ieguldījumi mūsu pilsētās ir uzlabojuši dzīves telpu un kvalitāti, vienlaikus atceroties par valstī noteiktajiem ierobežojumiem un esot atbildīgi pret sevi un citiem,” rosina Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Spēlē varēs piedalīties divos veidos: lejupielādējot lietotni mobilajā ierīcē vai izdrukājot un aizpildot uzdevumu lapas. Spēlē varēs piedalīties komandas 2-6 cilvēku sastāvā, spēles laikā dalībniekiem jāapmeklē līdz 10 objekti pilsētā, kas saņēmuši ES fondu atbalstu, pildot uzdevumus un atbildot uz spēles jautājumiem.

Sīkāka informācija par orientēšanās spēles noteikumiem, balvām un spēles kontaktpunktiem katrā pilsētā – mājaslapā www.esfondi.lv/euinmyregion.

Spēles laikā dalībnieki aicināti būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus – ievērot 2 metru distanci un nedrūzmēties. Spēles dalībnieki aicināti rūpīgi izvērtēt savu veselības stāvokli pirms piedalīties spēlē un elpceļu infekcijas slimības pazīmju gadījumā palikt mājās. Personas, kam apstiprināta Covid-19 infekcija un noteikta izolācija, Covid-19 kontaktpersonas, kam ir pienākums ievērot mājas karantīnu, un personas, kurām dēļ ārvalstu ceļojuma ir jāievēro pašizolācija, nedrīkst piedalīties orientēšanās spēlē “Eiropa manā pilsētā”.

Orientēšanās spēli “Eiropa manā pilsētā” rīko Finanšu ministrija sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un “Europe Direct” informācijas centriem. Pasākums norisinās Eiropas Komisijas kampaņas “EU in My Region” ietvaros.

Atstājiet komentāru