2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Melbārde Jēkabpilī mudina pretendēt uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu

Melbārde Jēkabpilī mudina pretendēt uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu

Vizītes laikā Jēkabpilī Eiropas Parlamenta deputāte un Eiropas Parlamenta Kultūras un sporta komisijas priekšsēdētāja vietniece Dace Melbārde mudināja Jēkabpils pilsētas pašvaldību pretendēt uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu, liecina informācija Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā.

Dace Melbārde uzsvēra, ka Jēkabpilī saredz potenciālu, lai pilsēta varētu piedalīties Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursā, un akcentēja, ka pilsētai ir interesants kultūrvēsturiskais mantojums.

21.augustā Jēkabpili apmeklēja biedrības “Culturelab” pārstāvji un Dace Melbārde, lai tiktos ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības un apkārtējo novadu vadītājiem un informētu par Eiropas kultūras galvaspilsētas (EKG) konkursu. 

Sarunās, kas norisinājās Krustpils pilī, piedalījās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, vietniece Kristīne Ozola, kā arī Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe un vairāki kultūras jomas speciālisti. 

Vizītes mērķis bija mudināt pašvaldības un pašvaldību apvienības piedalīties šajā konkursā, kā arī tikšanās laikā pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar citu Eiropas kultūras galvaspilsētu pieredzi.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru