2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Svinīgi atklāj atjaunotās Jēkabpils 2.vidusskolas telpas (FOTO)

28.augustā pēc renovācijas svinīgi tika atklāta Jēkabpils 2.vidusskola. Atklāšanas pasākumā piedalījās Jēkabpils domes un skolas vadība, pedagogi, Izglītības pārvaldes vadība, būvnieki un masu mediji. Svētku noskaņu vairoja skolas pedagoga Aleksandra Piļščikova orķestra “Intervāls” muzikālie priekšnesumi. Pasākumā tika atklāts, ka šodien skolas pedagoģiskās sēdes laikā Aleksandram Piļščikovam, par darbu ar orķestri, tiks pasniegts Izglītības un Zinātnes ministrijas Goda Raksts.

Uzrunājot svinīgā pasākuma dalībniekus skolas direktore Ilona Salmiņa pauda gandarījumu par atjaunoto un modernām tehnoloģijām aprīkoto skolu.

“Jūtos gandarīta, priecīga un laimīga, jo skola tiešām ir skaista, moderna, izremontēta un patīkama, es domāju, ka skolēni šeit būs priecīgi un laimīgi. Klases ir aprīkotas ar ergonomiskām mēbelēm. Tās ir ne tikai ergonomiskas, bet arī skaistas. Pirmo klašu skolēnus sagaidīs sarkani vai dzelteni krēsliņi, kas priecēs un darīs ikdienu košāku. Trešo un ceturto klašu skolēni sēdēs zilos un zaļos krēsliņos, lai viņu diena būtu košāka, pamatskolas un vidusskolas skolēni atradīsies modernās ergonomiskās mēbelēs un sēdēs pie viegli pārvietojamiem galdiem. Skolā ir jaunais “New line” interaktīvais displejs, kurā ir vairākas programmatūras. Mācamies mēs, skolotāji, un mācam arī skolēnus strādāt ar jaunajām iekārtām, kas ir katrā klasē. Vasarā notika Jēkabpils 2.vidusskolas un Jēkabpils pamatskolas skolotāju saliedēšanās pasākums “Sēļu sētā”, kur iepazinām viens otru, lai nebūtu tā, ka kolēģis kolēģi nepazīst.  Jēkabpils 2.vidusskolā turpmāk stgrādās 119 skolotāji. Savukārt mācības šajā mācību gadā skolā uzsāks 1300 skolēni, tajā skaitā ēkā Rīgas ielā 200 – 270 skolēni. Esam arī izstrādājuši kārtību, kā rīkoties ārkārtas situācijā, organizēt skolēnu plūsmas, lai skolēnu saskarsme būtu pēc iespējas mazāka. Skolā ir ne tikai plaši gaiteņi, bet arī klases aprīkotas ar ventilācijas sistēmām, kas vēdinās kabinetus arī stundu laikā. Visiem vēlu - laimīgu jauno mācību gadu un ceru, ka mācību process notiks klātienē,” intervijā Radio1 sacīja Ilona Salmiņa.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps (GKML) pauda gandarījumu par atjaunoto skolu, nosaucot to par patlaban skaistāko un modernāko ne tikai Jēkabpilī, bet arī reģionā.

“Skolu nevar aizslēgt un bērniem likt uz būvdarbu laiku iziet ārā, viss notika paralēli un pēdējo divu gadu griezumā šis bija grūts objekts gan pašvaldībai, gan skolai, gan būvniekam. Taču šodien redzot rezultātu mēs viennozīmīgi saprotam, kāpēc šādu soli esam gājuši, ka esam ieguvuši jaunas skaistas telpas un moderni aprīkotu skolu, domāju, ka šī ir skaistākā skola ne tikai Jēkabpilī, bet arī tuvējā reģionā,” secinat Aivars Kraps.

Viņs piebilda, ka skolu atjaunošana pilsētā turpināsies un nupat ir noslēdzies konkurss un drīz sāksies būvdarbi Jēkabpils valsts ģimnāzijā. Arī šeit pēc 510 dienām būs vēl viena atjaunota un tikpat moderna un skaista skola, kā šobrīd ir Jēkabpils 2.vidusskola. 

Aivars Kraps sarunā ar Radio1 stāstīja, ideja, ka Jēkabpils 2.vidusskolai nepieciešama  renovācija dzimusi jau pirms daudziem gadiem, tapis arī projekts, bet nebijis finansējuma. Plānošanas periodā 2014.-2021.gadam šāds finansējums parādījies, pateicoties Eiropas Savienības finansējumam šī ēka ir atjaunota, kas ieguvusi ne tikai jaunu ārējo veidolu, bet ir mainījusies arī iekšēji – gan ar ļoti modernām mēbelēm, gan ar modernu datortehniku.  

Jautāts, kāds ir viņa vēlējums 1.septembrī, Aivars Kraps sacīja: “Ir svarīgi darīt visu, lai ģimenēm Jēkabpilī būtu ērti un skola ir viena no tām lietām, ko ģimene visvairāk izmanto. Novēlu mūsu bērniem izmantot šo iespēju mācīties ļoti labi izremontetās un bagātīgi aprīkotās telpās.” 

Svinīgajā pasākumā skolas kolektīvu sveica arī ilggadējais Jēkabpils domes priekšsēdētājs, Jēkabpils domes deputāts Leonīds Salcevičs (JRP).

“Atceros, kad sāku strādāt pašvaldībā, secināju, ka pilsētas skolas ir bēdīgā stāvoklī, savukārt sākumskolas vecuma bērniem pat nebija savas skolas un stundas noritēja gan bērnudārza ēkā, gan  pielāgotās uzņēmuma kantora telpās Celtniekos, pašvaldība sāka skolu sakārtošanas procesu. Atceros, ka savulaik ar 2.vidusskolas direktoru Aleksandru Deini (JRP) pie tējas tases spriedām par skolas attīstību un viņš sacīja, ka skolai nav sporta zāles. Tas bija pirmais modernais objekts, ko uzbūvējām 2.,vidusskolai, savukārt direktors ar saviem spēkiem un līdzekļiem ik gadu veica skolā nelielus remontdarbus. Toreiz pašvaldībai nebija pieejama Eiropas nauda. Šobrīd par Eiuropas līdzekļiem skola ieguvusi jaunu veidolu, saudzēsim skolu. Vēlu, lai bērni uz šo skolu nāk mirdzošām acīm un smaidu sejā, jo tā ir liela dāvana skolas 100.jubilejā – atjaunotas, modernas telpas, mūsdienīgas mēbeles un tehnoloģijas,” sacīja Leonīds Salcevičs.

Svētku pasākuma dalībniekus ar ierasto pirmā septembra uzrunu sveica arī šīs skolas bijušais ilggadējais direktors Aleksandrs Deinis.

“Labrīt, skola!” viņš sacīja un šai uzrunai skolotāju kolektīvs atsaucās ar skaļiem aplausiem. Aleksandrs Deinis uzsvēra, ka skolas ārējais tēls pēc renovācijas ir ļoti skaists un vēlēja skolas kolektīvam, lai arī iekšējais saturs ir tikpat skaists, lai skolai ir sava dvēsele un, lai ikvienam ir prieks iet uz skolu. Nobeidzot uzrunu viņš vēlēja: “Lai jums veicas!”

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis, izsakot atzinību par moderno skolu, vēlēja visiem veiksmi jaunajā mācību gadā un ar prieku nākt uz skolu gan strādāt, gan mācīties. Skolas kolektīvam viņš dāvāja pulksteni ar Latvijas kartes simbolu, lai tas rāda latvijas laiku, skolas laiku.

Svētku dienā uzrunu sacīja arī skolas parlamenta pārstāve, 11.klases skolniece Inese Skrimbele, kas sacīja, ka  domājotr par skolu un redzot skolu kāda tā kļuvusi viņa nevar nesmaidīt, jo ir prieks tādā skolā mācīties,

Arī būvnieku pārstāvis, projekta vadītājs Aleksandrs Grečuha atzinīgi vērtēja paveikto.

Paveikto vērtēju uz teicami, viss ir īstenots atbilstoši būvprojektam un būvnormatīviem”. Izaicinājumi bijuši visu šo projekta īstenošans laiku. Ņemot vērā, ka šī nav jaunbūve, bet ir rekonstrukcija, darbu gaitā parādījās arī nestandarta situācijas, taču šeit strādāja laba komanda, zinoši projektētāji un visam tika rasts risinājums. Būvdarbu kopējais laiks bija nepilni divi gadi un darbi noslēdzēs pirms termiņa,” sacīja Aleksandrs Grečuha.

Pasākuma dalībniekus svētkos sveica arī SIA “Firma L4” pārstāvis, būvuzraugs Jānis Rikters.

Jau ziņots, ka Jēkabpils 2.vidusskolas pārbūve notika, pašvaldībai īstenojot projektu “Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana”. Projekta kopējās izmaksas ir 24 470 096,22 EUR. Attiecināmās izmaksas ir 21 554 536,60 EUR, no kurām 6 000 000,00 EUR ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 11 665 902,45 EUR – Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums un 3 888 634,15 EUR valsts budžeta dotācija pašvaldībām. Neattiecināmās izmaksas ir 2 915 559,62 EUR, kas ir Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums.

Jēkabpils 2.vidusskolas pārbūves kopējās izmaksas, kas ietver būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības, būvuzraudzības un būvdarbu izmaksas, ir 8 270 289,23 EUR.

Projekts noslēgsies 2021.gada decembrī tā ietvaros tiks pārbūvēta arī Jēkabpils valsts ģimnāzijas ēka. Projekta rezultāts būs divas pilnībā modernizētas vispārējas izglītības iestādes 

Jēkabpils 2.vidusskolas objektā būvdarbu veica ģenerāluzņēmējs SIA “Jēkabpils PMK”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Firma L4” un autoruzraudzību SIA “Acitektura”.

Saistīta ziņa: REPORTĀŽA: Jēkabpils 2. vidusskolas atklāšanas pasākums

Komentāri (0-2/2)

  • Koko
    28.08.2020 21:41
    Varēja atstāt Jēkabpils pamatskolas nosaukumu un jauko direktori Rīgas ielas skolai. Tagad atkal kaut kāds bardaks.
  • ?
    28.08.2020 16:25
    Skaisti, moderni, mūsdienīgi!
    Pirmsskolas izglītības iestādēs varētu kaut WiFi uzstādīt, jo viena no kompetencēm, kas mums ir jāsniedz, ir digitālā pratība... To nu gan ar rotaļām neiemācīs

Atstājiet komentāru