2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Zemgalē īsteno projektu par drošu vidi skolēniem, tajā skaitā arī Jēkabpils pamatskolā

Zemgalē īsteno projektu par drošu vidi skolēniem, tajā skaitā arī Jēkabpils pamatskolā

Ar mērķi palielināt skolēnu un skolotāju informētību par veicamajiem pasākumiem situācijās, kad abpus robežai apdraudēta skolu audzēkņu drošība, Zemgales Plānošanas reģions (ZPR) kā vadošais partneris sācis īstenot Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam atbalstīto projektu “Droša vide skolēniem un skolotājiem – kvalitatīvas izglītības pamats” (“Safe school”), informē Zemgales Plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību speciālists Juris Kālis.

Jelgavā, ZPR notikušajā projekta uzsākšanas saietā satikās partneri no Jēkabpils pilsētas un Iecavas novada pašvaldības, kā arī no kaimiņzemes Lietuvas Pakrojas rajona pašvaldības un Jonišķu rajona pamatskolas “Saule”, kuri kolēģus iepazīstināja ar plānotajām aktivitātēm un veicamajiem darbiem projekta mērķa sasniegšanā. Mērķauditorijas – 180 izglītības darbinieku izglītošanas jomā par drošības jautājumiem pavisam plānots organizēt sešus mācību ciklus, kā arī vairākus pieredzes apmaiņas braucienus. Savukārt astoņos mācību semināros skolēniem paredzēts runāt par iespējamiem riskiem un apdraudējumiem interneta vidē. Ar mērķi mazināt vardarbības izpausmes vienaudžu vidū plānots organizēt četras treniņnometnes, izmantojot drāmas metodi. Līdztekus tam vides drošības palielināšanas nolūkā ar projekta atbalstu četru pašvaldību izglītības iestādēs, atbilstīgi konkrētajai situācijai, iegādāsies un uzstādīs noteiktu skaitu videonovērošanas ārējās un iekšējās kameras, satiksmes organizācijas regulatorus un teritorijas nožogojuma elementus.

Taču arī tas vēl nav viss. Ar projekta atbalstu Iecavā, Jēkabpilī, Pakrojā un Jonišķos paredzēts organizēt vienas dienas orientēšanās sacensības skolas vecuma bērniem ar vadmotīvu “Droša skola ikvienam”. Papildus tam ar projekta atbalstu partneri izveidos vairākus informatīvi izglītojošus videomateriālus gan par drošu ceļu uz skolu, gan par drošību interneta vidē, gan par psihiskās veselības nozīmīgumu un emocionālo vardarbību, taps arī skolas vecuma bērniem saistošs buklets par dažāda veida drošības noteikumu ievērošanu.

Visas minētās aktivitātes vērstas uz to, lai skolēnu un pedagogu vidū palielinātu izpratni, zināšanas un praktiskās iemaņas dažādu drošības apdraudējumu novēršanā vai mazināšanā, kas kopumā ļauj veidot drošu un draudzīgu skolas vidi katrā no pašvaldībām.

Projekta kopējais finansējums ir 452 585,75 eiro, tostarp ERAF finansējums – 384 697,86 eiro.

Foto: zemgale.lv

Atstājiet komentāru