2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Vēstures muzejs un Tūrisma informācijas centrs ver durvis vaļā apmeklētājiem

Jēkabpils Vēstures muzejs un Tūrisma informācijas centrs ver durvis vaļā apmeklētājiem

Pēc COVID-19 ierobežojumu mīkstināšanas, no 2020. gada 18. maija Jēkabpils Vēstures muzejs (Krustpils pils un muzeja brīvdabas nodaļa „Sēļu sēta”) un Tūrisma informācijas centrs atkal ver savas durvis vaļā apmeklētājiem, informē Jēkabpils vēstures muzejs.

Iepriekš savs apmeklējums muzejā nav jāpiesaka. Tomēr vēršam interesentu uzmanību tam, ka muzejs ir atvērts tikai individuālajiem apmeklētājiem un apmeklētāju grupām (vienas mājsaimniecības locekļiem). Grupu apmeklējums (arī līdz 25 personām) nebūs pieejams vismaz līdz 2020. gada 9. jūnijam.

Vēlamies atgādināt, ka Krustpils pilī turpinās remontdarbi, līdz ar to pils A korpuss (kungu māja) apmeklētājiem nav pieejams. Neraugoties uz to, muzeja piedāvājums ir gana plašs un daudzveidīgs. Šobrīd pilī apskatāmas izstādes "100 iemesli lepoties ar Jēkabpili", "Jēkabpils mākslinieka acīm", ekspozīcijas „Krustpils pils kalpotāji”, „Guvernantes istaba”, ekspozīcija par „Daugavu”, iespēja nokāpt pils viduslaiku pagrabos un uzkāpt skatu tornī. 

Jēkabpils Vēstures muzejs, verot durvis apmeklētājiem, piedalās kopējā muzeju informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad. Tās ietvaros apmeklētāju ērtībai muzejā būs izvietoti spilgti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli, kas veidoti saskaņā ar valstī noteiktajām sanitārā protokola prasībām un aicina apmeklētājus rūpēties par sev un apkārtējiem drošu viesošanos muzejā. Kampaņu organizē Latvijas muzeju biedrības biedri. Vairāk informācijas: muzeji.lv 

Muzeja un TIC darba laiks: P.-Pk. 9.00-18.00, S.-Sv. 10.00-17.00

Atstājiet komentāru