2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Atbalstīts Jēkabpils Vēstures muzeja projekts „Praktiskais sēlis 3”

Atbalstīts Jēkabpils Vēstures muzeja projekts „Praktiskais sēlis 3”

"Latvijas Valsts mežu atbalstītās Zemgales kultūras programmas 2020" projektu konkursā Jēkabpils Vēstures muzejs ir saņēmis 700 EUR lielu atbalstu meistardarbnīcu cikla ''Praktiskais sēlis 3'' realizēšanai.

Turpinot iepriekšējos gados uzsākto meistardarbnīcu ciklu „Praktiskais sēlis” un „Praktiskais sēlis 2”, kuru laikā dalībnieki iepazinās ar māla trauku veidošanu, rokas mauču adīšanu, jostu celošanu, pastalu darināšanu, tapošanu, bērza tāss un meldru pīšanu, arī šogad vasaras mēnešos muzeja Brīvdabas nodaļā „Sēļu sēta” norisināsies praktiskas nodarbības. Šoreiz interesentiem piedāvāsim apgūt dažādu vainagu un rotu gatavošanu. 

Pirmā nodarbība norisināsies tieši pirms Līgo svētkiem, 22. jūnijā, kad kopā ar pedagoģi un amatnieci Zandu Kursīti iepazīsimies ar ziedu un zāļu spēku, izgatavojot ziedu vainagus no trejdeviņiem ziediem un kļavu lapu cepures. 

Jūlijā nodarbība kopā ar Brigitu Strodi kroņu meistari, tulkotāju un zīmola „LaStroda’’ īpašnieci. Kroņu darbnīcā būs iespēja uzzināt vairāk par kroņu vēsturi un to simbolisko nozīmi sievietes garderobē, kā arī izveidot unikālu, savam raksturam un gaumei atbilstošu galvas rotu – kroni, kuru nesāt saviesīgos pasākumos, ikdienā vai glabāt īpašiem notikumiem.

Augustā nodarbību vadīs keramiķe Zanda Priedniece – radošā darbnīca ,,LeMade”. Nodarbības laikā uzzināsim, cik dažādu krāsu māls ir Latvijā, kāds process un apstrāde jāveic ar mālu, lai tiktu līdz skaistai rotai vai traukam. Katrs pats sev pagatavos unikālu rotu, tikai vienā eksemplārā, izmantojot keramiskās bumbiņas, ādas un citus dabas materiālus.

Nodarbību datums un laiks tiks precizēti. Sekojiet līdzi informācijai www.jekabpilsmuzejs.lv un Krustpils pils facebook lapā.


Informāciju sagatavoja:
Ieva Aldiņa
Jēkabpils Vēstures muzeja
Komunikāciju nodaļas vadītājas p. i.

Atstājiet komentāru