2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

A.Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas zēnu ansamblim - Zelta diploms (FOTO)

A.Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas zēnu ansamblis 29.februārī piedalījās VI Jāzepa Vītola bērnu un jauniešu koru un vokālo ansambļu konkursā „Lai skan!”

Šī gada konkursam “Lai skan!” bija pieteikušies vairāk nekā 25 kolektīvi no Bauskas, Aizputes, Saldus, Vaiņodes, Ventspils, Rīgas, Jēkabpils, Rēzeknes, Balviem, Talsiem un Liepājas. 

Konkursa dalībniekus vērtēja kompetenta žūrija: JVLMA rektors Guntars Prānis, Kordiriģēšanas katedras docētāji Arvīds Platpers un Romāns Vanags, komponists, Kompozīcijas katedras docētājs Ēriks Ešenvalds un Latvijas Radio 3 “Klasika” Mūzikas ierakstu producente Anna Veismane. 

Zēnu ansamblis pārsteidza žūriju un skatītājus ar savu sniegumu, tādējādi savā kategorijā A1 (vokālie ansambļi līdz 12 gadiem) iegūstot augstāko punktu skaitu, un tika izvirzīti finālam! 

Finālā zēnu ansamblis sacentās ar citu kategoriju uzvarētāju kolektīviem, kas vainagojās panākumiem! Mūsu brašie dziedātāji sevi parādījakā muzikālu un saliedētu kolektīvu, kas pēc garās un nogurdinošās dienas spēj koncentrēties, vēlreiz kāpt uz lielās akadēmijas skatuves un dziedāt kopā ar labākajiem! 

Ansamblim finālā arī specbalvas – Studentu žūrijas simpātijas balva un īpaša balva no Latvijas Radio 3 “Klasika” Mūzikas ierakstu producentes A.Veismanes – fināla dziesmu ieraksts radio studijā un ekskursija radio. Šāda balva konkursa vēsturē piešķirta pirmo reizi!

Zēnu ansambļa dalībnieki pēc konkursa atzina, ka ļoti paticis piedalīties konkursā, ir bijis satraukums, patika Mūzikas akadēmija, liels prieks par augsto novērtējumu, zēniem patika pastaiga pa Rīgu un, neskatoties uz tik ļoti garo un emocionāli piesātināto dienu, prieks par labi padarīto darbu ņēma virsroku!

Savu darbību zēnu ansamblis sāka tikai šajā mācību gadā, bet sevi pierādīja arī X Terēzijas Brokas Jauno dziedātāju konkursā Daugavpilī (18.janvārī), kur zēnu ansambļu kategorijā ieguva 2.vietu. 

Īpašu paldies sakām ansambļa dziedātājiem – Erlendam Teicānam, Dāvim Līcītim, Gatim Grozam, Raivim Gremzem, Laurim Siliņam, Jurim Ķietim, Otto Leišavniekam, Emīlam Anufrijevam, Albertam Liepiņam par ieguldīto darbu un pacietību. Paldies audzēkņu vecākiem par atsaucību un motivāciju, paldies koncertmeistarei Guntai Davidovskai un skolas direktorei Smaidai Ščerbickai.
 
Ped. Agnese Grudinska, ped.Agnese Levinska

Atstājiet komentāru