2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas kamerorķestra aktivitātes ceļā uz XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem (FOTO)

No 21. - 22. februārim Madonas kultūras centrā uz kopmēģinājumu satikās  220 jauno mūziķi no Jēkabpils, Madonas, Valmieras, Cēsīm, Ādažiem, Ogres, Sējas, Krimuldas un Limbažiem, lai visi kopā piedzīvotu dziesmu svētku gaidīšanas prieku.


22. februārī Vidzemes kamerorķestru festivāla koncerts pulcēja ne tikai festivāla dalībniekus, bet arī citus interesentus, mūzikas mīļotājus un dziesmu svētku tradīciju atbalstītājus. Koncertā izskanēja  daudz brīnišķīgas mūzikas. Dzirkstošie baroka laikmeta komponistu darbi,  latviešu komponistu mūzika, kā arī melodijas no kinofilmām Pie bagātās kundzes un Ilgais ceļš kāpās. Pie festivāla kamerorķestru, stīgu orķestru un simfonisko orķestru diriģentu pults stājās Latvijā zināmi diriģenti – Mārtiņš Bergs, Valdis Butāns, Andris Riekstiņš, Andris Gailis, Aivars Buņķis, Anna Zvejniece.

Skolas kamerorķestris sirsnīgi pateicas diriģentam Mārtiņam Bergam par ieguldīto darbu, entuziasmu, enerģiju orķestra izaugsmes veicināšanā!

29.februārī kamerorķestris dosies uz dziesmu svētku modelēšanas koncertu Rīgā, Lielajā ģildē.

A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas direktore
Smaida Ščerbicka

Atstājiet komentāru