2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils mūzikas skolas pianistes gūst panākumus starptautiskā konkursā

Jēkabpils mūzikas skolas pianistes gūst panākumus starptautiskā konkursā

Miglainā 29. janvāra rītā četras Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas jaunās pianistes, viņu vecāki un skolotājas devās uz Valmieru, lai piedalītos pianistu konkursā.

Jau otro gadu konkurss nes izcilās pianistes, valmierietes Jautrītes Putniņas vārdu. Šogad konkursā piedalījās 29 jaunie pianisti no Latvijas un Igaunijas. Konkursa žūrijā darbojās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pedagoģe Ilze Treija un Valgas Mūzikas skolas pedagoģe Lenel Rand.

Spēcīgajā konkurencē  Jēkabpils meitenes parādīja muzikāli un pianistiski spilgtu sniegumu. Daniela Grugule ieguva 2. vietu, Milana Černova - 3. vietu, bet Dārtas Kristīnes Ozoliņas sniegumu žūrija novērtēja ar Atzinības rakstu. Danielas un Milanas skolotāja ir Antra Korņejeva, bet Dārtas Kristīnes skolotāja ir Ligita Tuntule.

Konkursā piedalījās arī Linda Popova (skolotāja Aļona Vīndedze). Milana un Linda Valmieras pianistu konkursā piedalījās pirmo reizi, Dārta Kristīne – otro, bet Daniela Valmieras jauno pianistu konkursā piedalījās jau piekto reizi un četras reizes kļuvusi par šī konkursa laureāti. Paldies meitenēm par centīgo darbu, gatavojot nebūt ne vieglo konkursa programmu, vecākiem par atbalstu gan konkursa dienā Valmierā, gan programmas sagatavošanas procesā! Visām meitenēm šajā mācību gadā vēl priekšā vairāki konkursi, tāpēc jāvēl neatlaidība, veiksme un spēlētprieks!

Klavierspēles skolotāja Antra Korņejeva

Atstājiet komentāru