2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils matemātikas skolotājus aicina piedalīties aptaujā

Jēkabpils matemātikas skolotājus aicina piedalīties aptaujā

Skolēnu vidējais rezultāts centralizētajā eksāmenā matemātikā turpinājis kristies arī šogad, sasniedzot zemāko rādītāju pēdējā desmitgadē. Lai pēc iespējas vairāk palīdzētu katram skolēnam uzlabot savu sniegumu, nepieciešams katras skolas un katra pedagoga izvērtējums par savu darbu un atbilstošas un mūsdienīgas metodes,” norāda Neatkarīgā izglītības biedrība, kas izstrādājusi matemātikas skolotāju aptaujas anketu un aicina Jēkabpils pilsētas un novada matemātikas skolotājus dalīties savā pieredzē.

“Mūsu mērķis ir panākt 12. klases matemātikas eksāmenu rezultātu uzlabošanos. Lai to izdarītu, ir būtiski noskaidrot, kas matemātikas skolotājiem ir nepieciešams, lai labāk sagatavotos 12. klases eksāmeniem. Ar šī pētījuma rezultātiem mēs iepazīstināsim Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts izglītības satura centru, kā arī plašāku auditoriju,” stāsta Neatkarīgā izglītības biedrības valdes priekšsēdētāja Zane Ozola. 

Ar aptaujas palīdzību plānots noskaidrot, vai Latvijā pilnībā tiek nodrošināta matemātikas skolotāju profesionālā pilnveide, vai paši pedagogi jūtas pietiekami kompetenci, lai mācītu skolēniem matemātiku, vai skolotāji būtu gatavi iesaistīties metodisko materiālu izstrādē un profesionālās pilnveides veicināšanā. Tāpat aptaujas ietvaros plānots noskaidrot, vai pedagogiem ir pieejami pietiekami daudz metodiskie materiāli, lai kvalitāti sagatavotos stundām, un, vai pieejamo materiālu kvalitāte ir laba. 

Aptaujas ietvaros plānots noskaidrot, cik lielā mērā matemātikas skolotāji jūtas gatavi jaunā satura ieviešanai, kā viņi vērtē pārbaudes darbu pēctecību 3., 6., 9. un 12. klasē, kā arī, vai skolās tiek analizēti centralizēto eksāmenu rezultāti. 

Aptauja pieejama biedrības mājaslapā www.izglitibasbiedriba.lv, to aizpildīt aicināts ikviens matemātikas skolotājs. Aptauju iespējams aizpildīt līdz 10. janvārim. Aptauja ir anonīma un dati tiks izmantoti apkopotā veidā. 



Papildu informācija:
Marta Kive
Neatkarīgā izglītības biedrība

Atstājiet komentāru