2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Bērnudārzā “Auseklītis” neveidos jaunu grupiņu, izmantojot sporta zāles telpas

Bērnudārzā “Auseklītis” neveidos jaunu grupiņu, izmantojot sporta zāles telpas

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola preses konferencē informēja, ka neatbilst patiesībai pilsētas sabiedrībā izskanējusī informācija par jaunas grupiņas veidošanu bērnudārzā “Auseklītis”, tai atvēlot sporta zāli.

Viņa sacīja, ka izglītības pārvalde ir apzinājusi esošo situāciju bērnudārzos, arī “Auseklītī”, un secināja, ka ir daudz tādu gadījumu, kad vecāki savu bērnu ir pierakstījuši pirmsskolas izglītības iestādē, bet reāli bērns to neapmeklē. Līdz ar to ir rasta iespēja šobrīd papildināt esošās grupiņas ar bērniem, kas gaidīja rindā, ievērojot normatīvus par maksimāli pieļaujamo bērnu skaitu konkrētās telpās. 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadība gan uzsver, ka tas ir pagaidu risinājums, jo šobrīd pilsētā sāk veidoties rinda uz vietām bērnudārzos. Jēkabpils mērs Aivars Kraps, iesaistoties sarunā par šo jautājumu, sacīja, ka viens no iespējamajiem situācijas risinājumiem ir pielāgot telpas bērnudārza funkcijām, veicot ēkas rekonstrukciju Jaunā ielā 39i – vietā, kur tiks nodrošināti deinstitucionalizācijas projektā plānotie pakalpojumi. Ēkā jau agrāk ir atradies bērnudārzs, tādēļ domes vadība to uzskata par labu variantu. Aivars Kraps sacīja, ka pēc šo telpu remonta varētu tikt atvērtas četras līdz sešas jaunas grupiņas, bet tas varētu būt pēc aptuveni diviem gadiem.

Atstājiet komentāru