2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

UNESCO nedēļā Jēkabpils galvenā bibliotēka aicina uz tikšanos ar pētnieci Natāliju Burņeviču

UNESCO nedēļa 2019 norisināsies no 14. līdz 20. oktobrim. Tās tēma “ Spožie prāti: sievietes zinātnē’’, kuras mērķis ir ar spilgtiem zinātnieču stāstiem veicināt sabiedrības izpratnes veidošanos par pētniecības nozīmi kā valsts, tā katra cilvēka dzīves pilnveidē un ilgtspējā.

Šajā nedēļā, 14. oktobrī, plkst. 10.30 Jēkabpils Galvenā bibliotēka aicina bagātināt savu izpratni par Latvijas zinātniecēm, viņu pētījumu devumu valstij, ikvienam no mums kā sabiedrības daļai un tikties ar Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošo pētnieci Dr.biol. Natāliju Burņeviču. Pētnieces darbības jomas ir meža fitopatoloģija un mikoloģija.

Viens no UNESCO uzdevumiem ir veicināt pieejamu un kvalitatīvu informācijas vidi, veidojot aktīvu un kritiski domājošu sabiedrību, kas novērtē un saglabā pārmantotās zināšanas. 

Kopš 2011. gada ik gadu Latvijā norisinās UNESCO nedēļa. Tā ir platforma dažādu institūciju un nozaru sadarbībai, viedokļu un ideju apmaiņai, jaunu iniciatīvu īstenošanai, iedvesmojoties no UNESCO izceltajām vērtībām gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā. 

Gita Elksnīte,
Jēkabpils Galvenās bibl;iotēkas Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja

Attēlā: Natālija Burņeviča
Foto; no arhīva un JGB afiša

Atstājiet komentāru