2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Tautas namā skatāma izstāde "Autors" (PAPILDINĀTS AR FOTO)

Biedrības "4.siena" ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības atbalstu īstenotais projekts "Autors - individuālā interpretācija. Plenērs un izstāde" ir rezultējies izstādē, kas Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē apskatāma līdz 27. septembrim. "4. siena" aicina uz izstādes "Autors" atklāšanu 6. septembrī plkst. 18.00.

Projekta ietvaros Krustpils novada Kūku pagasta Brēdiķos no 16. - 18.augustam norisinājās plenērs, kurā piedalījās kopumā 20 dalībnieki - vecumā no 12 līdz 32 gadiem. Dalībnieku vidū pamatskolas un vidusskolas audzēkņi, dažādu jomu – medicīnas, mākslas, inženierzinātņu – studenti kā arī mākslas, mūzikas un literatūras profesionāļi.

Plenēra mērķis - dot iespēju katram tā dalībniekam iejusties autora lomā un atrast savu izteiksmes formu, kurā strādāt, veidojot savu vienotu un pabeigtu darbu kopu - miniatūru izstādi.

Plenēra ietvaros notika 3 meistarklases - foto (Mētra Štelmahere), glezniecības (Vēsma Lukstiņa) un ilustrācijas (Jurijs Tatarkins). Meistardarbnīcu ievadlekcijas bija pieejamas visiem plenēra dalībniekiem, bet savu darbu kopas plenēra dalībnieki radīja vienā konkrētā darbnīcā.

Savas izstādes foto darbnīcā radīja Žanis Izotovs, Ieva Radiņa, Anete Oerte, Lauma Rožlapa, Agnis Salmiņš, Diāna Kukore, Kaspars Sarnovskis, Anna Sēruma un Kārlis Levinskis. 

Glezniecības darbnīcā strādāja četri autori – Agnese Broka, Eira Sarnovska, Elza Laura Ozola un Aksels Kaulakāns.

Savukārt ilustrācijas darbnīcā tapuši Katrīnas Rožlapas, Ievas Vīksnas, Nikolas Ščadro, Arta Salmiņa, Sintijas Kampānes, Toma Toča un Jēkaba Grozas darbi.
Izstādē apskatāmas arī glezniecības darbnīcas ievadlekcijā tapušās visu plenēra dalībnieku lielformāta gleznas.

Foto: Mētra Štelmahere

Atstājiet komentāru