2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Svinam Jēkabpils pilsētas svētkus 2019 (PROGRAMMA)

Svinam Jēkabpils pilsētas svētkus 2019 (PROGRAMMA)

Šogad Jēkabpils pilsētas svētkus svinēsim pašā vasaras vidū - no 3. līdz 6. jūlijam.  Šī gada pilsētas svētku svinības nozīmīgas ar to, ka tās ieskandinās nākamā gada lielos svētkus – Jēkabpils 350 gadu jubileju. Gaidot šo lielo notikumu, jau šogad aicinām svinēt kopā, radīt kopā un izbaudīt svētkus kopā.

Jau 3. jūlijā aicinām vakaru pavadīt jautrā un muzikālā atmosfērā Dārza svētkos, kas norisināsies “Kino Placī” – Jēkabpils Tautas nama iekšpagalmā. Šogad šie svētki tiks svinēti gaiši, dekorācijās izmantojot balto krāsu un baltus ziedus. Arī apmeklētājus aicinām tērpties baltās krāsās, lai kopā radītu atmosfēru. Pēdējie gadi pierādījuši, ka šis pasākums kļūst ar vien populārāks. Šogad pie mums viesosies grupa “Sub Scriptum” un komiķis Edgars Bāliņš. Kad saule būs norietējusi, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties komēdiju “Laupīšanas 101” un īsfilmu “Apgaismība”, kas šajā pavasarī uzņemta Jēkabpilī un tieši Dārza svētkos piedzīvos pirmizrādi.

4. jūlijā Jēkabpils Tautas namā notiks Kanādas Bruņoto spēku Centrālā orķestra un Latvijas Republikas Zemessardzes orķestra koncerts. Turpinot Zemessardzes un Zemessardzes orķestra tradīcijas, ieeja koncertā – bez maksas.

Savukārt 5. jūlija vakarā Kena parkā jau otro gadu norisināsies muzikālas performances vakara piknikā “Mūzika kokos”. Pagājušais gads pierādīja, ka gan vieta, gan radītā atmosfēra apmeklētājiem ļoti patika, tādēļ vēlamies turpināt iesākto. Šogad šajā vakarā koncertēs grupa “BUR MANI”, kuras mākslinieciskās koncepcijas pamatā ir apvienot veco pasauli ar jauno, radot mūziku etnodžeza stilā. Grupas iecere radīt mūsdienīgi spēcīgu un dzīvu skanējumu, aizstājot tradicionālos folkloras instrumentus un harmoniskos risinājumus ar latviešu tautas tradicionālās dziedāšanas un pasaules ritmiskās mūzikas vokālo manieru kombināciju apvienojumā ar bungu, perkursiju un kontrabasa definētām pulsācijām, elektriskās ģitāras plašumu un bezgalīgajām elektroniskajām iespējām. Grupa jau nākamā gada pavasarī izdos jauno albumu. Grupas sastāvā muzicē Elza Rozentāle, Kaspars Kurdeko, Toms Poišs un Kaspars Vizulis. 

Pēc šī koncerta par muzikālo pavadījumu parūpēsies DJ “Seartone” un DJ “Den Fractal”. Savukārt Kena estrādē vakara garumā darbosies kafejnīca. Kena parka koki, cilvēki un mūzika sniegs apburošu un nebijušu piektdienas vakara atmosfēru Jēkabpilī.

Apmeklētājus aicinām līdzi ņemt sedziņas, uz kurām apsēsties Kena parka zālē.

6. jūlijā - galvenā Jēkabpils pilsētas svētku svinību diena.

Dienu aicinām iesākt ar ekumēnisko dievkalpojumu Jēkabpils Svētā Miķeļa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst. 10.00. Pēc dievkalpojuma būs iespējams noklausīties koncertprogrammu ērģelēm “Lauku fantāzija”.

No plkst. 9.00 līdz 16.00 Brīvības ielā darbosies un rosīsies tirgotāji lielajā pilsētas svētku Dižtirgū. Jau no plkst. 9.00 rītā aicinām apmeklēt Vecpilsētas laukumu, kurā norisināsies dažādas aktivitātes. Būs iespējams nofotografēties Berry Deco īpaši sagatavotā retro stila fotostūrī, Jēkabpils Agrobiznesa koledža būs sarūpējusi interesantas aktivitātes, pasākumā piedalīsies Latvijas Biškopības biedrības Jēkabpils nodaļa, sevi prezentēs Profesionālā skaistuma skola, kā arī interesenti aicināti apmeklēt Miss Dimanta foto telti, kas darbojās arī pagājušajā gadā.

No plkst. 10.00 līdz14.30 vecpilsētas laukumā notiks biedrības “Jēkabpils NVO resursu centrs” aktivitātes “Mazie darbi lielam labumam”. Šeit būs iespēja veikt kādu labu darbu piedaloties foto akcijā vai izgatavojot nozīmīti, un par labo darbu katram dalībniekam būs iespēja izmantot foto būdiņu vai iegūt hennas tetovējumu. Plkst. 12.00 Vecpilsētas laukumā iebrauks autobiedrības “Low happens” automašīnas, kuras šeit aplūkot būs iespējams līdz plkst. 14.00. Savukārt no plkst. 12.00 Vecpilsētas laukumā notiks lielā andelēšanās kopā ar Jūliju un Jūlijas jaunkundzi. Viņi pastāstīs, ko iespējams nopirkt tirdziņā, iepazīstinās ar to, kas šajā dienā notiks pilsētā un izklaidēs ar interesantiem stāstiem. Šajā laikā būs iespēja apskatīties arī biedrības “Brīvības gari” motociklus, Toyota būs sagatavojusi īpašu prezentāciju. Netālu no Jēkabpils Tautas nama būs iespēja piedalīties Elitas Patmalnieces radošajā darbnīcā kopā ar pašu mākslinieci. Elita Patmalniece ir modes māksliniece, gleznotāja, kas īpašu atpazīstamību ieguvusi ar ekstravagantiem tērpiem.

Ar muzikāliem priekšnesumiem dienas daļas apmeklētājus priecēs Krustpils kultūras nama pūtēju orķestris “Krustpils” un dziedātāja Loreta Reide. Savukārt deju soļus demonstrēs sporta deju kluba “Liberta” dejotāji, deju studija “Inda”, Eiropas deju kolektīva “Daugavietes” dalībnieces un līnijdeju grupa “Vēja rozes”. Savukārt ar tautas dejām iepriecinās vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sadancis”.

Protams, Jēkabpils pilsētas svētku svinības nav iedomājamas bez velo brauciena dienas sākumā. Arī šogad aicinām visus, kam velosipēds ir mīļš pārvietošanās veids, pievienoties braucienam, īpaši sapošoties svētkiem. Pulcēšanās velobraucienam plkst. 11.30 Krustpils saliņas stāvlaukumā. Braucienam starts tiks dots plkst. 11.50. Šogad brauciens noslēgsies pie jaunās Pump track velo trases Filozofu ielā plkst. 12.35, kur notiks arī sportiskas aktivitātes kopā ar sporta klubu “Jēkabpils Lūši”, kā arī plkst. 12.45 tiks svinīgi atklāta Pump track velotrase, notiks trases instruktāžā un paraugdemonstrējumi.

Sportiskas aktivitātes notiks arī trasē pie Mežaparka, kur jau no plkst. 10.00 līdz 17.00 aicinām interesentus piedalīties SUBARU testa braucienos bezceļu apstākļos.
Arī šogad būs iespējams vērot un piedalīties dažādās aktivitātēs stāvlaukumā pie TC “Sēlija”, kur no plkst. 10.00 līdz 17.00 Jēkabpils jauniešu dome būs sarīkojusi dažādas sportiskas aktivitātes. Šajā laukumā būs iespējams uzzināt arī vairāk par iespēju ziedot asinis, apmeklējot Valsts asinsdonoru centra aktivitātes. Šajā dienā būs iespējams arī ziedot asinis. Šeit arī autobiedrība “Low Happens” eksponēs savus auto. Plkst. 15.00 aicinām noskatīties speciāli svētkiem sagatavotu Greentrial ekstrēmās velo komandas šovu.

Kena parks svētku laikā būs pārvērties par īstu brīnumzemi bērniem. No plkst. 12.00 līdz 16.00 šeit darbosies dažādas atrakcijas un spēles. Plkst. 12.00 notiks cirka šovs “Alise Brīnumzemē”, plkst. 13.00 Kena estrādē būs iespēja vērot bērnu un jauniešu amatierkolektīvu koncertu. No plkst. 13.00 līdz 16.00 Kena estrādē notiks burbuļu ballītes, kas priecēs kā lielus, tā mazus. Tur pat blakus, Jēkabpils mākslas skolā būs atvērto durvju diena un skolas pagalmā varēs vērot skolas pedagogu darbu izstādi. Pasaku namā “Butaforija” no plkst. 11.00 – 16.00 būs iespēja apskatīties ekspozīciju un piedalīties muzeja rīkotajās aktivitātēs.

Sēļu sētā no plkst. 13.00 – 17.00 aicinām uz mazākumtautību kultūru sētu, kurā notiks sadziedāšanas, tiks prezentētas tradicionālās dejas un ēdiens.

Vakarā svinēsim svētkus kopā Vecpilsētas laukumā Pilsētas svētku lielkoncertā. Lielkoncertu vadīs Artūrs Skrastiņš, ar kuru kopā jau plkst. 18.00 sagaidīsim Vecpilsētas laukumā ienākam svētku gājiena dalībniekus. Vakara laikā Jēkabpils apvienotais koris sadziedāsies ar pilsētniekiem un pilsētas viesiem, ar krāšņu priekšnesumu uzstāsies deju kolektīvs “Pastalnieki”. Šis ir laiks, kurā teikt paldies, un, turpinot tradīcijas, godināsim akcijas “Mans labais kaimiņš” nominantus un apbalvosim titula “Gada Jēkabpilietis” ieguvējus.

Esam priecīgi, ka 6. jūlijā – pilsētas svētku lielkoncertā - vakara galvenie mākslinieki būs projekts “MESA”, kas savu koncertu sāks plkst. 22.35. Lielkoncertā plkst. 21.30 uzstāsies Aija Andrejeva, uz skatuves plkst. 19.00 kāps Intars Busulis ar grupu. Pēc lielā koncerta aicinām izbaudīt krāšņu svētku salūtu, kuru vislabāk būs vērot no Daugavas aizsargdambja.

Īsi pēc salūta, vecpilsētas laukumā būs iespēja turpināt svinēt un izdejoties lielajā svētku ballē kopā ar grupu “Laika upe” un DJ Balodi.

 
                                            Svētku programma
 








 

Atstājiet komentāru