2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Savs prieks izdejots!

Savs prieks izdejots!

27. aprīlī Delveri kopā ar saviem mīļajiem skatītājiem un dejas draugiem izdejoja ikgadējo pavasara koncertu “Savu prieku izdejot”. Dejas prieku ievijām Garās pupas tematikā, kas iestiepjas debesīs, bet, lai tas notiktu, tai jāiesakņojas dziļi zemē – un iesakņoties “Delveriem” palīdz draugi, kuri koncertā izdejoja 26 dejas. Garā pupa ir simbols tam, kā tautas pasakām raksturīgā fantāzija un kopējs darbs palīdz dejotājiem pakāpties augstāk un sasniegt citas debesis – mīlestību pret deju, sajūsmu par koncertu un neatkārtojamu emociju gammu.

Šogad pie Delveriem ciemojās JDK Zalktis un VPDK Zalktis, kas ir senākie “Delveru” draugi. Tuvākie ir JDK "Daugaviņas" jaunieši, kas ik nedēļas nogali sabrauc Pļaviņās no dažādām Latvijas vietām, tāpat kā Delveru dejotāji. Ar JDK “Zālīti” “Delverus” saista kopīgas tradīcijas – Līgo svētki Jūrmalā un Ābolu balle Likteņdārzā un TDA “Ačkups” no Rīgas. Reizēm kāds no “Delveriem” izplēš spārnus un dodas sasniegt citas dejas virsotnes, arī “Ačkupa” rindās ir kādreizējie “Delveri”. 

Delverīgums dejotājos iemājojis līdz sirds dziļumiem, tieši tāpēc kolektīvu īpaši raksturo dzīvesprieks, jauneklīgums un tā saucamā dzirkstelīte. Ar to kolektīvs vienmēr spēj patiesi saviļņot un atdzīvināt jebkuru skatītāju, lai arī tam rastos vēlēšanās lēkt vienā ritmā ar pašiem dejotājiem. 

Pēc koncerta mājiniekus un ciemiņus ballē priecēja grupa no Rīgas “NorMoon”.

Šogad “Delveri” izdejoja 19-to pavasara koncertu, bet jau nākamā gada pavasarī svinēs 20 gadu jubilejas koncertu. Tiekamies atkal pēc gada! 

Ilze Korsaka 
Deju kolektīva “Delveri” repetitore

Atstājiet komentāru