2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Bibliotēku nedēļa 2019: “Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām”

Pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma bibliotēku nedēļa Latvijā notiek kopš 1997. gada. Bibliotēku nedēļas laikā – 23. aprīlī – tiek atzīmēta arī Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības diena. Šajā dienā visā pasaulē, arī Latvijā, nostiprinās tradīcija, kad vīrieši dāvina sievietēm rozes, bet sievietes vīriešiem – grāmatas.

Šī gada Bibliotēku nedēļas tēma ir “Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām”. 23. aprīlī Jēkabpils Galvenā bibliotēka aicināja Jēkabpils reģiona publisko un skolu bibliotēku darbiniekus uz gadskārtējo svētku sanāksmi.

Sanāksmes dalībniekus uzrunāja Līga Kļaviņa, Jēkabpils Domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos un Jānis Subatiņš, Jēkabpils novada izpilddirektors.

Valters Ščerbinskis, vēsturnieks, Nacionālās enciklopēdijas redakcijas vadītājs runāja par tēmu “Nacionālā enciklopēdija – nozīmīgs zināšanu resurss latviešu valodā”, Aldis Liepa, Kultūras informācijas sistēmu centra projekta vadītājs stāstīja par 3td e-grāmatu bibliotēku un citiem e-resursiem, Hugo.lv tulkotāju, kā arī citām v/a Kultūras informācijas sistēmu centra aktualitātēm, noslēgumā  Viesītes novada Rites pagasta bibliotēkas vadītāja Kristīne Verečinska dalījās pieredzē par daudzpusīgām darba formām strādājot ar bērniem un sadarbību ar izglītības iestādēm.

Rudīte Kļaviņa,
Jēkabpils Galvenās bibliotēkas
vecākā bibliotēka (metodiķe)

Atstājiet komentāru