2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpili rotā Lieldienu noskaņas dekorējumi

Tuvojoties Lieldienām, Jēkabpili rotā svētku noskaņas dekorējumi, kuri šopavasar tika izvietoti pakāpeniski, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pirmās svētku dekorācijas iedzīvotāji un pilsētas viesi pamanīja atjaunotajā Kena parka estrādē, kur pavasarīgās noskaņās estrādi ieskauj krāšņi putni, savukārt estrādes centrā saules staros gozējas ligzda, kas piepildīta ar krāsainām olām. Dekorācijas Kena parka estrādē tapušas, pateicoties Kultūras pārvaldes komandas darbam, sadarbībā ar pilsētas vecāko ainavu arhitekti. Jēkabpils Vecpilsētas laukumu piepilda pavasarīgi koki, kuru zarus rotā raibas Lieldienu olas. Šie koki atdzīvina pilsētas centru, kā arī rada tajā jauku un sirsnīgu noskaņu. Krāsainas Lieldienu olas izvietotas arī pilsētas satiksmes kustību apļos.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētvides departamenta Teritorijas plānošanas nodaļas pilsētas vecākā ainavu arhitekte Sintija Pastare: “Pirms Lieldienu svētkiem kā pēdējās pilsētas teritorijā izvietotās dekorācijas ir Lieldienu zaķi, kuri rokās tur košas tulpes. Šīs dekorācijas izvietotas vairākās vietās pilsētā – pie tirdziņa Krustpils pusē, dažos satiksmes kustību apļos, papildinot jau uzstādītās dekorācijas un Palejas ielā 28A, uz pašvaldībai piederošās zemes. Šogad dekorējot pilsētu ir izmatotas esošas dekorācijas, kuru klāsts ir papildināts arī ar jauniem elementiem, kas izvietoti Vecpilsētas laukumā un Kena parka estrādē. Šogad kopumā Lieldienu dekorācijām izlietoti aptuveni 3200 EUR.” Vecākā ainavu arhitekte Sintija Pastare uzsver, ka arī turpmāk pilsētas svētku noformējumam tiks izmantotas jau esošās dekorācijas, kuras papildinās ar jauniem elementiem, tādējādi taupot līdzekļus un lietderīgi izmantojot esošos resursus.

Atstājiet komentāru