2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Krustpils kultūras nama jauktais koris „NOSKAŅA” uzstājas Ogrē

Krustpils kultūras nama jauktais koris „NOSKAŅA” uzstājas Ogrē

„Tad izgāju es agrā pavasara naktī un brūnā zemē tavu seju iezīmēju, un visa pasaule līdz rītam pilna bija zaļiem zariem, vizbuļiem un siltu vēju.”

Ar šiem dzejnieka Friča Bārdas vārdiem, ko skaņās ietērpis šī gada jubilārs komponists Jānis Lūsēns, savus dziedātājus un koncerta apmeklētājus patīkami pārsteidza dziedošie četru jaukto koru diriģenti, dziedot dziesmu „Tavs sejs”. Ar to sākās koncerts „Četri kori sadomāja ..”, kas notika 2019.gada 23.martā Ogres novada Kultūras centrā.  

Baldones jauktais koris „Tempus”, Ogres novada kultūras centra jauktais koris „Grīva”, Krustpils Kultūras nama jauktais koris „Noskaņa” un Rīgas Praktiskās estētikas skolas jauktais koris „Anima Mea” ieradās Ogrē satikties, sadziedāties, iepazīties un iepatikties, kas viņiem arī lieliski izdevās. 

Kori bija izvēlējušies dziesmas, kas klausītājiem ļāva sajust pavasara elpu, mīlestības maigumu un kaisli, lepnumu par savu dziesmu un savu zemi, garīgo vērtību mūžību. Koris “Noskaņa” izpildīja skaņdarbus “Garais sauciens” ( autors V.Tormis), latviešu tautas dziesmu K. Martinovska apdarē “Dievs palīdz, tautu dēls!”, M. Brauna un B. Martuževas skaņdarbu “Dziedi”, Ē. Ešenvalda un P. Bārdas dziesmu “Paralēles”, kā arī J. Strazda un J. Petera skaņdarbu “Zaļā zeme”.   
 
Ievērojot tradīcijas, pēc koncerta dziedātāji izbaudīja kopā būšanu un lieliski pavadīja laiku, kas dziedātājus un diriģentus uzlādēja fiziski, bagātināja emocionāli un garīgi. 

Pateicamies korim „Grīva” par silto uzņemšanu. 

Gunita Ūdre,  kora „Noskaņa” dalībniece

Atstājiet komentāru