2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Robotika ienāk Jēkabpils Agrobiznesa koledžas ikdienā

Robotika ienāk Jēkabpils Agrobiznesa koledžas ikdienā

Ar lieliem izaicinājumiem un entuziasmu JAK ir uzsācis STEM projekta ietvaros robotikas un programmēšanas apmācības pamatskolas vecuma izglītojamajiem.

18.janvāra pēcpusdienā jaunieši un viņu vecāki tika aicināti uz iepazīšanās semināru, kur tika iepazīstināti ar piedāvāto robotikas un programmēšanas apmācību norises kārtību, metodiku un līdzekļiem.

Jauniešus uzrunāja Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktore Rita Pole, kas uzsvēra, "ka robotika un programmēšana ir viens no jauniešu nākotnes karjeras stūrakmeņiem". JAK pasniedzējs Gundars Kucenčeirs demonstrēja mācību līdzekļus, kuri jauniešiem būs jāizmanto visu apmācības procesu, uzsverot zināšanu un prasmju pilnveidošanu kā bezgalīgu dzinuli, kas mijās  ar neiedomājamāko fantāziju realizāciju praksē. Ar lielu ieinteresētību jaunieši un viņu vecāki klausījās, uzdeva jautājumus par apmācību norises kārtību un sasniedzamajiem mērķiem mācību procesā. Nodarbības notiek katru nedēļu piektdienās plkst. 16.00, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas 126.kabinetā.  Vairāk informācijas par nodarbībām koledžas mājas lapā www.jak.lv. Gaidām ikvienu interesentu! 

Jau trešo gadu Preiļos notika Preiļu Robotikas Čempionāts, kas ir 12. Latvijas Robotikas Čempionāta posms, kas norisinājās 26.janvārī.

Sacensības tika rīkotas ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē.
Jēkabpils Agrobiznesa koledža čempionātā piedalās jau otro gadu, šogad to pārstāvēja 1.d grupas audzēkņi Edvīns Sūneklis, Dāvis Rihars Pauļuks, 2.d grupas audzēkņi Ivo Rimeiķis un Artis Šmits. 

Skolu jaunieši, amatieri un arī profesionāļi varēja piedalīties vairākās disciplīnās - Mini Sumo, Lego Sumo, iRobot Sumo, Lego Līnijsekošana, Līnijsekošana (brīvā konstrukcija), Lego Folkrace, Folkrace (brīvā konstrukcija), Freestyle, VEX un arī dronu sacensības. Čempionāts pulcēja dalībniekus no 60 komandām, kuri reģistrēja 341 robotu, pārstāvot Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas valstis. 33 komandu konkurencē mūsu audzēkņi ieņēma attiecīgi 7. un 12. vietu VEX disciplīnā. 

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktores vietniece 
IT un tālmācības jomā Ilze Dubova

Atstājiet komentāru