2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ai, kaimiņi, nāburdziņi

Nesen Madonas pilsētas kultūras nams aicināja mūs ciemos uz draudzīgu deviņu kaimiņu novadu kopā būšanu „Ai, kaimiņi, nāburdziņi”, lai satiktos un iepazītos, lai kopā dejotu, dziedātu un tirgotos,  lai  padižotos ar savu novadu, paražām un tradīcijām. Uz šo uzaicinājumu atsaucās Krustpils kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Delveri” (vadītāja Ingrīda Feldmane) un mūsu lietišķās mākslas studijas „Saulgrieži” dalībniece, Latvijas Amatniecības  kameras amata meistare Daiga Melnace.

Lūk, ko par šo tikšanos pastāstīja deju kolektīva „Delveri” repetitore Ilze Korsaka: „Deviņu novadu kopā būšana spēja radīt neaizmirstamu un interesantu pasākumu. Mēs redzējām kaimiņu tautas deju kolektīvus, folkloras kopas, vokālos ansambļus, sporta deju dejotājus, ielu vingrotājus, amatniekus un rokdarbnieces. Enerģijas pilni, novadu priekšnesumu iespaidoti, platu smaidu sejās devāmies noslēgt vakara koncertu. Paspējām gan dalīties mīlestībā, dejojot „Ai, zaļā birztaliņa”, gan iesildīt skatītājus pirms lielās balles ar dejām „Pēc tolkas” un „Krakovjaks”. Sakām paldies Andrim Mejeram , kurš tirgojās Latgolys Golds un cienāja mūs ar gardumiem visas balles garumā. Priecīgi un pilniem vēderiem devāmies mājās!”

Pie amata meistares Daigas Melnaces galda varēja iegādāties tamborējumus, šuvumus, adījumus, maučus un citus rokdarbus. 

„Pasākums notika interesantā, eksperimentālā formātā, kur līdz ar sadziedāšanos un sadancošanos piedalīties tirdziņā aicināja arī kaimiņu novadu amatniekus. Madonas kultūras namā virmoja pozitīva gaisotne, zāle bija interesentu pilna un bija liels prieks un gods piedalīties” – tā joprojām pozitīvās emocijās stāstīja Daiga. 

Nesen saņēmām lielu paldies par atsaucību pasākuma „Ai, kaimiņi, nāburdziņi” radīšanā un kopā būšanā no Madonas kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītājas Ināras Cakules. 
Pielikumā foto: dejo „Delveri” un Savus rokdarbus prezentē Daiga Melnace.

Ruta Kalniņa, Krustpils kultūras nama vadītāja

Atstājiet komentāru