2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Biedrība “4.siena” aicina uz izstādi “Identitāte. Cilvēks”

Biedrība “4.siena” aicina uz izstādi “Identitāte. Cilvēks”

Cilvēks ir kopums, kas sastāv no milzīgi daudz šķautnēm. Taustāmām un netaustāmām. Iekšējām un ārējām. Garīgām un fiziskām. Detaļas savienojoties, veido katru par sevišķu, atšķirīgu personu.

Nu jau tradicionāli rudenī Jēkabpils radošo jauniešu apvienība “4.siena” aicina uz izstādi Jēkabpils Tautas namā. 3.novembrī plkst. 18.00 Baltajā zālē tiks atklāta multimediāla izstāde “Identitāte. Cilvēks”. Tajā – deviņu Jēkabpils jauniešu radīti video dzejas darbi.

Video dzejas darbi tapuši multimediju meistardarbnīcu ietvaros, kas Jēkabpils Tautas namā norisinājās šī gada augustā. Triju dienu laikā jaunieši apguva dzejas valodas un scenārija veidošanas pamatprincipus un praktiski darbojās video un audio darbnīcās, kuras vadīja filoloģe Sintija Kampāne – Štelmahere, fotogrāfe un gleznotāja Mētra Štelmahere, mūziķe un producente Anna Sēruma, kā arī kinooperators Jēkabs Štelmahers.

Projekta iecere ir inscinēt cilvēka kā garīgas un intelektuālas būtnes tapšanas procesu, kura laikā projekta dalībniekiem jādomā par cilvēka identitāti raksturojošiem faktoriem. Par to, starp kādiem jēdzieniem, uzskatiem, procesiem un kādās robežās pastāv cilvēks. Kas padara cilvēkus tik atšķirīgus? Kad ir skaidrs kā “radīt” šo cilvēku dzejā, izmantojot kustību, kas panākta ar stop motion tehnikas palīdzību, projekta dalībnieki, strādājot grupās, radījuši īsfilmas par to, kā veidojas viņu pašu iedomātie cilvēki.

Izstādē apskatāmi deviņi video, kuru autori ir Rolands Hartmans, Valērija Hartmane, Rihards Borskis, Agnese Broka, Kārlis Levinskis, Ieva Druveniece, Katrīna Rožlapa, Kaspars Sarnovskis un Liene Laizāne.

Projekts notiek ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu.