2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Lepojamies ar Mūzikas skolas audzēkņu panākumiem!

Lepojamies ar Mūzikas skolas audzēkņu panākumiem!

Šogad-2018.gadā Ineses Galantes fonds sadarbībā ar Rietumu Bankas labdarības fondu īsteno projektu „Ineses Galantes talanti”. Katru gadu Ineses Galantes fonds rīko konkursu jaunajiem izpildītājmāksliniekiem, kurš norit četrās kategorijās – vokālā māksla, taustiņinstrumentu spēle, stīgu instrumentu spēle, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēle. Konkursu fonds organizē sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēkiem. Konkursa galvenie uzdevumi ir atklāt jaunos, talantīgos izpildītājmāksliniekus, aktivizēt bērnu un jauniešu interesi par mūziku un kultūras norisēm, atbalstīt jauno mākslinieku profesionālās aktivitātes, virzīt to turpmāko attīstības procesu mākslā un nodrošināt praktisko skatuves pieredzi, kā arī motivēt tālākām studijām izvēlētajā mūzikas virzienā. Katru gadu konkursā piedalās līdz 300 dalībniekiem, un par savu favorītu tiešsaistē balso līdz 70 000 klausītāju no visas pasaules.
Dalībai konkursā pieteicās Latvijā dzimuši talanti gan no Latvijas, gan arī no citām pasaules valstīm (Francijas, Igaunijas, Itālijas, Zviedrijas, u.c.). Ineses Galantes fonds, sekojot kultūrpolitikas nostādnēm “Radošā Latvija”, īpašu vērību velta kultūras institūciju un mediju piesaistei ar mērķi nodrošināt kultūras pasākumu auditorijas paplašināšanos un dažādu sabiedrības slāņu integrāciju ar mūzikas palīdzību. Konkursa laikā gūtā profesionālā pieredze palīdzējusi vairākiem nu jau valstiski un starptautiski pazīstamiem jaunajiem māksliniekiem.

Spēks un drosme šajā konkursā bija nepieciešama arī A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņiem Danielai Grugulei un Arturam Vīndedzim.  Kategorijā pūšaminstrumentu/sitaminstrumentu spēle mūsu skolas saksofona spēles audzēknis  Arturs Vīndedzis ir ieguva 1.vietu! Jaunais, talantīgais mūziķis  saņēma laureāta diplomu, naudas balvu un mācību stipendiju tālākizglītībai.  Arturs  kopā ar savu mammu un koncertmeistari Aļonu Vīndedzi ir aicināti uzstāties šī gada “Summertime – aicina Inese Galante” festivālā, kas norisināsies augusta mēnesī Dzintaru koncertzālē.

Savukārt, jaunā pianiste Daniela Grugule ir kļuvusi par šī konkursa diplomandi, kā arī ieguvusi publikas simpātijas balvu, AFY Travel dāvanu karti mūzikas pasākuma apmeklējumam Eiropā. Par talantīgās pianistes Danielas priekšnesumu, ko ikviens interesents varēja noklausīties Ineses Galantes konkursa mājaslapā, nobalsoja 8937 klausītāji.
Lepojamies ar izciliem mūzikas skolas pedagogiem! Liels paldies pedagogiem Kārlim Strazdiņam, Aļonai Vīndedzei un Antrai Korņejevai par izcilu, košu, radošu pedagoģisko darbu!

A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas direktore Smaida Ščerbicka

Atstājiet komentāru