2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Eiropas dienā tiekas ar skolēniem un diskutē ar ilggadējiem lasītājiem (FOTO)

Eiropas dienā tiekas ar skolēniem un diskutē ar ilggadējiem lasītājiem (FOTO)

Jēkabpils galvenā bibliotēka Eiropas dienu atzīmēja tiekoties ar skolēniem un bibliotēkas ilggadīgākajiem lasītājiem.

Eiropas Savienības Informācijas punkta koordinatore Jēkabpils galvenajā bibliotēkā Anita Katiņa stāsta, ka grāmata ir kā instruments zināšanu un prasmju nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā. Lai kultūras mantojums - Latvijas bibliotēkas tiktu labāk sargātas, saudzētas, lietotas, izprastas un popularizētas 9.-10. maijā notika pasākumu kopums "Bibliotēka tā ir brīvība''.

Jēkabpils pamatskolā 9.maijā divos pasākumos un Jēkabpils vakara vidusskolā 10.maijā noritēja saruna par grāmatu kā vienu no Eiropas kultūras mantojuma vērtībām, kuru vadīja Anita Katiņa un Jēkabpils Galvenās bibliotēkas darbinieces un skolēni, kas šim pasākumam bija īpaši gatavojušies, iejūtoties atraktīvos tēlos.

9.maija pēcpusdienā Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā norisinājās diskusija par bibliotēkas un lasīšanas lomu Eiropā un Latvijā. Tikšanās ar bibliotēkas ilggadīgākajiem un atsaucīgākajiem lasītājiem kuru vadīja žurnāliste Sandra Mikanovska, kas pati savulaik ir strādājusi šajā profesijā un arī studējusi, to apgūstot Latvijas universitātē. LR Ārlietu ministrijas pasākumu konkursā “Svinam Eiropas dienu” Jēkabpils ESIP bija viens no tiem republikā, kurš guva ministrijas atbalstu.

Eiropas dienā bibliotēkā uz sarunu pie kafijas tases bija aicināti ilggadējie lasītāji, lai diskutētu par tēmu “Bibliotēka tā ir brīvība”. Pasākuma dalībnieki stāstīja par savu ceļu uz bibliotēku, par pirmo tikšanos ar grāmatu pasauli, par savām mīļākajām grāmatām un lasīšanas ieradumiem, kā arī par dažādiem piedzīvojumiem saistībā ar lasīšanu. Tāpat arī diskusijās tika skarta bibliotēku attīstības tēma un moderno tehnoloģiju ienākšana bibliotēku ikdienā. Lasītāji dalījās pieredzē par dažādu Eiropas pilsētu bibliotēku apmeklējumu un tur redzēto. Sarunas noslēgumā visi bija vienisprātis, ka šādas tikšanās un diskusijas jārīko regulāri. Katrs diskusijas dalībnieks saņēma nelielu piemiņas dāvanu.

Jau ziņots, ka Eiropas dienu Latvijā svin 9. maijā un tāpat kā citviet Eiropas Savienībā (ES) atzīmē ar dažādiem pasākumiem. Anita Katiņa norāda, ka visu 2018. gadu Eiropas Savienība valsts, reģionālā un vietējā līmenī ceļ godā dažādo kultūras mantojumu Eiropā.

Foto: Lilija Kirilova

Atstājiet komentāru