2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilieši  - Lauris Grosu un Gatis Lauva - izcīna sudraba medaļas jauno profesionāļu konkursā

Jēkabpilieši - Lauris Grosu un Gatis Lauva - izcīna sudraba medaļas jauno profesionāļu konkursā

Ķīpsalas izstāžu centrā norisinājās Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizētais nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss "SkillsLatvia 2018", informē Konkursa SkillsLatvia 2018 kampaņas “Uzvar darītājs!” mediju attiecību speciāliste Sabīne Dzene.

Konkursā kategorijā Sabiedriskie un individuālie pakalpojumi ēdienu gatavošanā jēkabpilietis Gatis Lauva, kas konkursā startēja no SIA “Restorānu servisa skolas”, izcīnīja otro vietu un sudraba medaļu. Gatis Lauva patlaban ir praksē restorņā “Vincents”un sapņo pēc mācību beigšanas atvērt savu restorānu Jēkabpilī.

Savukārt konkursa kategorijā informācijas un komunikāciju tehnoloģijas sadaļā web lapu dizains un izstrāde konkursā otro vietu un sudraba medaļu izcīnīja Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēknis Lauris Grosu. Nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "SkillsLatvia 2018" skolu sadalījumā pēc godalgoto vietu ieguvējiem Jēkabpils Agrobiznesa koledža ierindojas 20.vietā, savukārt skolu sadalījumā pēc skolu komandu vidējo punktu skaita – Jēkabpils Agrobiznesa koledža ar 48,5 punktiem ierindotas 26.vietā.

Konkursā kopumā 118 konkursanti no 31 profesionālās izglītības iestādes cīnījās par medaļām 18 dažādos prasmju konkursos.

Konkursanti divas intensīvas darba dienas (14 stundas) saspringtos termiņos pārbaudīja savas prasmes starptautiskiem standartiem līdzvērtīgos uzdevumos, kurus vērtēja nozaru profesionāļi un darba devēji. Jaunajiem speciālistiem šī bija iespēja parādīt savu zināšanu un prasmju līmeni, jo "SkillsLatvia 2018" uzvarētāji iegūs ceļazīmi tālākai iespējai pārstāvēt Latviju starptautiskajos profesionālās meistarības konkursos "EuroSkills" un "WorldSkills".

Šogad jaunie profesionāļi savu meistarību pārbaudīja tādos prasmju konkursos kā web lapu izstrāde, tērpu izgatavošana, friziera darbi, viesu uzņemšana, flīzēšana, mobilā robotika, ēdienu gatavošana un citos, kopskaitā 18 konkursos.

SkillsLatvia 2018 ir nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss, kurš Latvijā norisinājās otro gadu, un to organizē VIAA. Konkurss ar moto “Uzvar darītājs!” cildina jauno profesionāļu prasmes un demonstrē profesionālo izglītības iestāžu un darba tirgus sadarbību.

Foto: No privāta arhīva un Jēkabpils agrobiznesa koledža/Facebook.com

Komentāri (0-3/3)

  • LielaŽubīte1337
    02.07.2018 18:36
    Kādi skaisti puiši.
  • Vārds
    02.07.2018 18:36
    +rep stimā, malacis Lauri, par otro nezinu.
  • Arnis Akmanis
    02.07.2018 18:36
    Lauri, Tu tiešam esi malacis! Respekts!!!!

Atstājiet komentāru