2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Tūrisma sezonas sākums Jēkabpils Vēstures muzejā

Tūrisma sezonas sākums Jēkabpils Vēstures muzejā

Pēc ziemas sezonas apmeklētājiem durvis vērs Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļa „Sēļu sēta” un Krustpils pils Vārtu tornis. Muzejs piedāvā ekskursijas, izglītojošās programmas, izstādes un dažādus pasākumus.

Līdz ar maija mēnesi Latvijā sākas aktīvā tūrisma sezona. Jēkabpils Vēstures muzejs 2. maijā apmeklētājiem atver muzeja Brīvdabas nodaļu „Sēļu sēta”. Tā darbosies līdz 31. oktobrim, septiņas dienas nedēļā - darba dienās no plkst. 10:00 līdz 18:00 un brīvdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00. Muzeja Brīvdabas nodaļu iespējams aplūkot gan individuāli, gan ekskursantu grupās. Ja vēlaties muzejā uzkavēties ilgāk, piedāvājumā vairākas izglītojošās programmas. Vasaras brīvlaikā, jau ierasti, sākumskolas audzēkņiem notiks radošās darbnīcas “Brīvdienas muzejā”. Jēkabpils iedzīvotājus un ciemiņus sagaida pasākumi, amatierteātru izrādes un vienmēr nesteidzīga atmosfēra, putnu čalošana un lauku sētas sajūta.

Pēc ziemas atvērts arī Krustpils pils Vārtu tornis. No 19. maija līdz 31. oktobrim tornī tiks eksponēta tekstilmākslas izstāde “Sakņu sistēma”.

19. maijā no plkst. 19:00 līdz 1:00 Krustpils pilī apmeklētājus pulcēs Starptautiskā akcija ”Muzeju nakts”, šoreiz pasākuma tēma – šūpulis. Būs iespējams aplūkot trīs izstādes – “100 iemesli lepoties ar Jēkabpili”, “Sakņu sistēma” un Sandas Mālnieces gleznu izstādi “Iespaidu varā”. Pils iekšpagalmā norisināsies radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Līdz pusnaktij strādās arī grāmatnīca “Zvaigzne ABC”.

Plašāka informācija par Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļu „Sēļu sēta”, Krustpils pili, programmām un pasākumiem pieejama muzeja mājaslapā www.jekabpilsmuzejs.lv.

No maija muzejs pāriet uz vasaras darba laiku – darba dienās atvērts no plkst. 9:00 līdz 18:00, sestdienās un svētdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00.

Kate Riekstiņa

Jēkabpils Vēstures muzeja

Komunikāciju nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru