2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Atzīmēs Ugunsdzēsēju un glābēju dienu

Atzīmēs Ugunsdzēsēju un glābēju dienu

Atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu un ugunsdzēsības Latvijā 151.gadadienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien rīko atvērto durvju dienu ugunsdzēsības depo visā Latvijā un svinīgo apbalvošanas pasākumu.

Šodien Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā notiks VUGD svinīgais apbalvošanas pasākums. Par priekšzīmīgu dienestu iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) 22 VUGD amatpersonām un darbiniekiem pasniegs Iekšlietu ministrijas apbalvojumus.

Savukārt VUGD priekšnieks pulkvedis Oskars Āboliņš pasniegs VUGD apbalvojumus 17 dienesta amatpersonām, darbiniekiem un sadarbības partneriem. Pasākumā, pasniedzot VUGD medaļu "Par drosmi" un Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi "Par pašaizliedzību", tiks godināti pieci drosmīgi cilvēki, kas, pašaizliedzīgi rīkojoties, ir izglābuši nelaimē nokļuvušos.

Atvērto durvju dienā šodien no plkst.10 līdz 19 VUGD aicina ikvienu interesentu nākt ciemos pie ugunsdzēsējiem glābējiem visā Latvijā. Šajā dienā mazos un lielos apmeklētājus iepazīstinās ar ugunsdzēsēju glābēju ikdienu, izrādīs ugunsdzēsēju depo un parādīs VUGD tehniku, kā arī ļaus izmēģināt un pielaikot ugunsdzēsēju aizsargtērpu, sniegs atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem, atgādinās par drošību un pastāstīs par iespējām nākotnē kļūt par ugunsdzēsēju glābēju.

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru