2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Mākslas izstāde “Divas pasaules”

Mākslas izstāde “Divas pasaules”

Mākslas izstāde “Divas pasaules” skatāma Jēkabpils Galvenās bibliotēkas lasītavā līdz 27. februārim. Izstādē sastopas divas mākslas izpausmes – vārds un krāsa. Jaunieši Vadims Hotuļovs un Kristīne Bergmane piedāvā skatītāju vērtējumam jaunākos darbus – Vadims dzeju, Kristīne gleznas.

Jaunais dzejnieks Vadims Hotuļovs daudziem ir pazīstams ar pseidonīmu Villārds, raksta dzeju, filozofiskas pārdomas un stāstus. Vadima dzejoļi publicēti dzejoļu krājumā “Tava un mana Sēlija” un kopdarbā “Karameles I”. Viņš ir radošās apvienības ”Literāts” dalībnieks, ar saviem dzejas lasījumiem regulāri piedalās „Dzejas dienu” pasākumos. Vadims spēj apvienot darbu, radošās aktivitātes, hobijus un mācības Baltijas starptautiskajā akadēmijā. Vadims pārsteidz ar ļoti emocionālu dzejas deklamēšanu, savas emocijas atspoguļo arī gleznās un zīmējumos.

Kristīne - dabas bērns, sapņotāja un romantiķe. Meitene par sevi stāsta: “Jau bērnībā skolas burtnīcas tika izdaiļotas ar zīmējumiem un ābecē izkrāsotas ilustrācijas. Zīmēšana un gleznošana ir tas, kas aizrauj arī šobaltdien, visa apkārtēja pasaule šķiet brīnišķa un citāda, gluži kā pieaudzis bērns, nepārstāju priecāties un jūsmot par pilsētu, cilvēkiem, dzīvniekiem, dabu, it visu kas ir apkārt un kas iedvesmo mani ik dienas. Absolvējot Jēkabpils mākslas skolu, turpināju attīstīties radoši, fotografēt, zīmēt, gleznot un veidot lietas un priekšmetus pašas rokām.” Šobrīd Kristīne vada radošo darbnīcu “Gaismas istaba”, kurā darbojas radoši cilvēki – attīsta savu talantu, dalās ar pieredzi un mācās cits no cita, pilnveido savas prasmes, atrodoties radošā kustībā, nemitīgi, ik dienas, ik mirkļus.”

Pasākums bez ieejas maksas

Atstājiet komentāru