2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Ceļojošā izstāde “Vairāk nekā bērnu spēles”

Ceļojošā izstāde “Vairāk nekā bērnu spēles”

Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē līdz 1. martam apskatāma ceļojošā izstāde “Vairāk nekā bērnu spēles”.

Izstādei “Vairāk nekā bērnu spēles” dots apakšvirsraksts “Bērni holokaustā, jaunrade un spēles”. Tas ir stāsts par izdzīvošanu holokausta laikā, kas atspīguļo bērnu centienus saglabāt bērnību un jaunību, radot ap sevi citu realitāti. Tajā laikā bērniem nereti nācās uzņemties papildus pienākumus un kļūt par maizes pelnītājiem, iedrošināt savus vecākus, sniegt tiem cerību un spēku turpināt cīņu par izdzīvošanu. Tomēr arī šajā laikā bērni palika bērni, viņi spēlējās, smējās un pauda savu cerību un bailes radošajos darbos.

Izstādē apskatāmas fotogrāfijas, dažādi fragmenti no dienasgrāmatām un poēmām, radošie darbi, rotaļlietas, spēles. Izstādi aicinām apskatīt visus, kurus interesē Latvijas vēsture, audzināšanas, filozofijas, ētikas un psiholoģijas jautājumi.

Pasākumu organizē Jēkabpils pilsētas bibliotēka sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību Latvijā un biedrību “Kultūras un atbalsta centrs “ICEJ Latvija” ”.

Pasākums bez ieejas maksas

Atstājiet komentāru