2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils mākslas skolā  būs apskatāma skolas audzēkņu darbu izstāde „Mākslas darba kopija un interpretācija”.

Jēkabpils mākslas skolā būs apskatāma skolas audzēkņu darbu izstāde „Mākslas darba kopija un interpretācija”.

No 15. februāra līdz 15. maijam Jēkabpils mākslas skolas zālē un fuajē būs apskatāma skolas bijušo un esošo audzēkņu darbu izstāde „Mākslas darba kopija un interpretācija”.

Izstādes atklāšana 15. februārī plkst. 15.30

Topošā mākslinieka ceļš nesākas tukšā vietā. Pirms iemācāmies atklāt savu tēlu pasauli, mēs atdarinām iepriekš noskatīto, pirms iemācāmies pateikt unikālu domu, lietojam iepriekš dzirdētas frāzes. Tāpēc mākslas skolas audzēkņiem tik svarīgi ir nevis atdarināt vienam otru vai internetā atrastas fotogrāfijas, bet pētīt dabu, sadzīves priekšmetus, cilvēku proporcijas un telpu, un līdztekus tam mācīties no vecmeistaru un profesionālu mūsdienu mākslinieku sasniegumiem.

Kopiju veidošana ir gan vērtīgs mākslas vēstures, laikmetu, stilu un virzienu izzināšanas veids, gan būtiska iespēja mācīties no mākslas meistaru kompozicionālajiem un tehniskajiem paņēmieniem. Izstādē būs aplūkojami Jēkabpils Mākslas skolas audzēkņu izstrādātas kopijas un mākslas darbu interpretācijas dažādos Vizuāli plastiskās mākslas veidos – gleznojumi ar guaša, akrila un eļļas krāsām uz papīra un koka, apgleznots stikls un zīds, darbi papīra plastikā, datorgrafikā un veidojumi no māla, ģipša un jauktā tehnikā. Darbos aptverti mākslas darbu pētījumi sākot ar senās Ēģiptes un Grieķijas mākslu un beidzot ar modernismu. Interpretējot mākslas darbus, audzēkņi gan pētījuši mākslinieka rokrakstu, gan atļāvušies pievienot mākslas darbam mūsdienu elementus, tādējādi iepazīstoties arī ar postmodernistu paņēmieniem.

 

Atstājiet komentāru