2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ziemassvētkos „Noskaņa” vieno mūziku un fotogrāfiju (FOTO)

Ziemassvētkos „Noskaņa” vieno mūziku un fotogrāfiju (FOTO)

Visskaistākās Ziemassvētku dziesmu noskaņas saplūdīs ar skaistākajām Daigas Kalniņas Ziemassvētku fotogrāfiju noskaņām četros koncertos Preiļos un Jersikā 12. decembrī, kā arī Pļaviņās un Aizkrauklē 20. decembrī , ko sarūpējis Pasaules koru olimpiādes zelta laureāts savā grupā, Ilzes Bērziņas vadītais Krustpils kultūras nama jauktais koris „Noskaņa”.

Tas ir pārsteidzoši, kā fotonoskaņas attēlos sadarbojas ar muzikālajām noskaņām kora dziedātajās dziesmās, - atzīst koncerta sagatavotāji.

Un šīs noskaņas ir tik dažādas no svinīgām, melanholiskām līdz gaišām, jautrām un bērnišķīgām. Koris atsauc atmiņā gan bērnības sajūtas ar skaņdarbu „Sniegbaltītes skola” , Arvīda Žilinska un Dzidras Rinkules – Zemzares bērnu dziesmu popūriju „Ziema reiz bērnībā” un „Laba slava sniedziņam”, kā arī „Svētki ledus pilī”, gan aizved rezignēti romantiskās Ziemassvētku noskaņās, starp kurām mūsdienīgajos Valta Pūces skaņdarbos „Ziemas pasta balodis,” „Ziemas ceļi” ar Amandas Aizpurietes vārdiem, bet Kristus piedzimšanas brīnums ieskanēsies senās velsiešu, austriešu, vācu un amerikāņu Ziemassvētku dziesmās. Kora „Noskaņa” koncerts sola arī citus pārsteigumus, piemēram, īstu pikošanos starp koristiem un klausītājiem. Un kā aizvien novēl: „Lai jums laba noskaņa!”

Daigas Kalniņas teksts un fotogrāfijas no kora „Noskaņa” Ziemassvētku koncerta slaidšova. 

Atstājiet komentāru