2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

“Lepns. Stiprs. Pamanāms.”

“Lepns. Stiprs. Pamanāms.”

Krustpils kultūras namā līdz 13. decembrim būs apskatāma ceļojošā fotoizstāde “Lepns. Stiprs. Pamanāms.” Tajā atspoguļoti deviņu cilvēku ar invaliditāti viedokļi par to, ko ikvienam nozīmē neatkarīga dzīve, akcentējot neatkarīgas dzīves nozīmi ikdienas dzīvē. Projektā piedalās cilvēki ar invaliditāti no dažādiem Latvijas novadiem.

Ceļojošajā fotoizstādē „Lepns. Stiprs. Pamanāms.” ir apskatāms idejas autora Gata Caunīša un 8 citu cilvēku ar invaliditāti redzējums par neatkarīgas dzīves nozīmi. Izstādē skatāmas Valtera Mednieka fotogrāfijas, bet par vizuālo noformējumu gādā Kristaps Priede.

Ceļojošās fotoizstādes tapšanas laikā projekta komandai bija iespēja tikties ar dažādiem cilvēkiem, kuri iestājas par vienlīdzīgu dzīves kvalitāti, lai personu ar invaliditāti ikdienas dzīves apstākļus padarītu cilvēciskākus un servisu pieejamāku, ļaujot cilvēkiem ar invaliditāti dzīvot neatkarīgu dzīvi tāpat, kā to dara pārējie sabiedrības locekļi.

Fotoizstādes mērķis ir parādīt, ka ikvienam ir tiesības uz savu neatkarīgu dzīvi, tajā pašā laikā veicināt sabiedrības izpratni par šo tēmu, kā arī uzrunāt un radīt motivāciju tiem, kas ir zaudējuši ticību neatkarīgas dzīves iespējamībai. Izstāde liks aizdomāties arī tai sabiedrības daļai, kas ikdienas steigā ir aizmirsusi novērtēt savas dzīves vērtības.

Pasākums bez ieejas maksas

Atstājiet komentāru