2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Koledžas audzēkņu sasniegumi  Draudzīgā Aicinājuma  fonda skolu reitingā

Koledžas audzēkņu sasniegumi Draudzīgā Aicinājuma fonda skolu reitingā

Sabiedrībā bieži izskan viedoklis, ka Latvijā izglītojamo kopējo sasniegumu līmeni vispārizglītojošajos mācību priekšmetos ievērojami samazina profesionālās izglītības audzēkņu zemie rezultāti. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka ir nekorekti salīdzināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu mācību sasniegumus, piemēram ar ģimnāzijām vai vispārizglītojošajām vidusskolām, kuru galvenais uzdevums ir sagatavoties tieši un vienīgi šiem pārbaudījumiem. Tiek aizmirsts, ka profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi ar mazāku stundu skaitu kārto saturiski tādus pašus eksāmenus. Lai iegūtu profesionālo vidējo izglītību, mūsu audzēkņi kārto arī papildus vēl piekto - centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu. Tātad rezultātu sasniegšanā gan pedagogiem, gan audzēkņiem jāiegulda vairāk pūļu.

Īpaši priecē Draudzīgā Aicinājuma fonda skolu reitinga rezultāti 2014./ 2015. mācību gadā, kad Jēkabpils Agrobiznesa koledžas profesionālās vidējās izglītības audzēkņu rezultāti ļāvuši būt labākajiem specializēto skolu grupā nominācijā ”Labākie koledžu (tehnikumu) grupā”. 12. novembrī grupa vispārizglītojošo mācību priekšmetu pedagogu devās uz Cēsīm, lai saņemtu nopelnīto apbalvojumu – mazo Pūci un diplomu.

Koledžas vadības vārdā izsaku visdziļāko pateicību visiem koledžas audzēkņiem, kuri pavasarī kārtoja centralizētos eksāmenus, lai labi sasniegumi arī nākošajā mācību gadā. Mācamies un pierādām, ka mēs to varam, ka esam labākie!

Vislielākie pateicības vārdi arī koledžas pedagogiem: Skaidrai Putniņai (latviešu valoda), Gunitai Ūdrei un Ilutai Sarnovskai (angļu valoda), Jurijam Zamarajevam (krievu valoda), Ingunai Pastarei un Vinetai Jakovelei (matemātika), Silvijai Strušelei (vēsture), Andrejam Nekozam (fizika).

Direktora vietniece PVIN darbā

V.Kalniņa

Atstājiet komentāru