2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Agrobiznesa koledžā notiks jauno uzņēmēju diena

Agrobiznesa koledžā notiks jauno uzņēmēju diena

25.novembrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 Jēkabpils Agrobiznesa koledžā Pasta ielā 1 norisināsies Jauno uzņēmēju diena un Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus. Pasākumu organizē Jēkabpils Agrobiznesa koledža sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Jēkabpils nodaļu.

 

Pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar daudzām interesantām idejām un produktiem, kuras radījuši gan Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi savos skolēnu mācību uzņēmumos, gan arī tuvāko novadu jaunieši, kuri gadatirgū piedāvās savus mājražojumus un amatniecības izstrādājumus. Gadatirgū piedāvātos produktus varēs arī iegādāties.

 

Gadatirgus ietvaros notiks jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 5 nominācijās – Kvalitatīvs produkts, Inovatīva biznesa ideja, Labākais stends, Labākā pārdošanas komanda, Labākā dāvana.

 

Pasākumā piedalīsies arī Latvijas Mājražotāju un mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrības izveidotājs Agris Locs, kurš jauniešiem pastāstīs par to, kā ražotājiem sevi parādīt, lai iegūtu pircēju uzmanību un par dažādiem tirgošanās veidiem.

 

Skolēnu mācību uzņēmumu programma (SMU) ir īpaši 4.-12. klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspēju attīstošu un pilnveidojošu mācību metodi. SMU nav juridiska statusa – tos Latvijā pārstāv tikai JAL, kas ir Junior Achievement Worldwide programmu licences īpašniece. 2013./2014. mācību gadā SMU skaits pieauga līdz 711, kas ir par 33% vairāk nekā 2012./2013. mācību gadā. 2014./2015. mācību gadā JA Latvija ir reģistrējusi 812 SMU, kas par 10% pārsniedz šogad plānoto 780 reģistrēto SMU skaitu.

 

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Jēkabpils nodaļa jau trešo gadu aicina jauniešus no 18 -30 gadiem uz bezmaksas piecu dienu mācībām, lai apgūtu nepieciešamās zināšanas prasmes uzņēmuma dibināšanai un biznesa plāna izstrādei. Pirms reģistrēt uzņēmumu ir svarīgi pārbaudīt, vai ražojums tiks pirkts un kā to novērtē pircēji.

 

Jaunajiem uzņēmējiem ir svarīgi satikties, dalīties pieredzē un uzklausīt padomus.

 

Pasākuma organizatori aicina ikvienu apmeklēt gadatirgu, iedvesmoties no jauniešu veikuma un atbalstīt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā.

 

Jauno uzņēmēju dienu un Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgu Jēkabpils Agrobiznesa koledžā rīko: Jēkabpils Agrobiznesa koledža un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Jēkabpils nodaļa.

 

Informāciju sagatavoja
Jēkabpils Agrobiznesa koledžas skolotāja Ingrīda Mārāne
Tel.26412751, e-pasts:ingrida.marane@jak.lv

 

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru