2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Novadniecei, māksliniecei Ainai Karlsonei – 80

Novadniecei, māksliniecei Ainai Karlsonei – 80

Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē 13. novembrī plkst. 13.00 uz atmiņu pēcpusdienu "Novadniecei, māksliniecei Ainai Karlsonei – 80" aicināts ikviens, kurš vēlas pieminēt mākslinieci vai kādreiz strādājis kopā ar Ainu Ausmu Karlsoni mūsu pilsētā.

 

Mūsu novadniece, Jēkabpils Goda pilsone (2006), gleznotāja un grafiķe, sertificēta amatu meistare un mācību grāmatu autore šī gada 13. novembrī atzīmētu savu 80.dzimšanas dienu. Taču jau kopš 2012. gada sniegotās 17. decembra dienas viņas vairs nav mūsu vidū.

 

Ieeja bez maksas

 

„Jēkabpils un jēkabpilieši Ainas Karlsones ekslibros”

 

Ainas Karlsones ekslibru izstāde būs apskatāma no 13. novembra līdz 11. decembrim Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē.
Māksliniece savā radošajā mūžā radījusi vairāk nekā 3000 grāmatzīmju. Viņa pati vienmēr tās sauca par „īpašuma, cieņas un pateicības zīmēm”. Tā saucas arī viena no viņas grāmatām „Īpašuma, cieņas un pateicības zīme – EKSLIBRIS grāmatzīme” (2005).


Ainas darbi izauklēti un radīti ar sirdi un dvēseli. Cieņu un toleranci līdzcilvēkiem, savu „paldies” māksliniece izteica ar ekslibru palīdzību. Daudzi cilvēki Latvijā, arī jēkabpilieši, var lepoties ar viņiem veltītām, mākslinieces zīmētām grāmatzīmēm.


Ieeja bez maksas

 

Aina Karlsone1

Atstājiet komentāru